13.07.2024
България Икономика

Рисковете от приемането на еврото

В днешно време централните банки са изключително важни институции. Те са гарант за това банковият надзор да функционира и банковата стабилност да се пази. Цялата институция има важност по отношение на бъдещото приемане на еврото и инфлационната среда, която ще остане в следващите месеци. Това заяви в студиото на „Лице в лице“ по bTV бившият служебен министър по управление на европейските средства Атанас Пеканов.

Той допълни, че според него БНБ трябва да стане по-проактивна в комуникацията си с гражданите и бизнеса по примера на Европейската централна банка, а не да бъде толкова „затворена и консервативна“.

Пеканов разясни, че БНБ има водеща роля в това да защити и гражданите, когато дойде моментът да се преформатира валутата от лев в евро, когато влезем в Еврозоната.

Голяма част от българите не са убедени, че позитивите ще бъдат повече от негативите, когато приемем еврото. Ето защо трябва да обясним какви ще са рисковете и да се направи така, че тези рискове да не се материализират, коментира Пеканов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

19-годишен падна и загина на Мальовица

admin

Прокурор осъди Висшия съдебен съвет

admin

Радев за състоянието на армията

admin

Психолози на БЧК започват да работят с хора от наводнените села в Карловско

admin

Трагедия: Баща и син издъхнаха при кърваво меле на пътя

admin

Шестима задържани при международна акция против престъпността

admin

Leave a Comment