24.07.2024
България Политика

Прокуратурата образува проверка за манипулиране на машинния вот

Софийската градска прокуратура се е самосезирала във връзка с изказвания на лидера на БСП Корнелия Нинова и на депутата от левицата Георги Свиленски за машинното гласуване и кодовете за машините. От прокуратурата ще възложат и проверка на ДАНС по случая, съобщиха от държавното обвинение за БТА.

„Защото откраднахте изборите, уважаеми колеги, ето затова БСП няма да оттегли закона“, заяви Георги Свиленски („БСП за България“) по време на обсъждането на промените в Изборния кодекс в парламента. „Защото вашият съпредседател и бивш премиер, ето там, дойде и каза – оттеглете закона и ще ви дам кодовете на машините. Кой е той, че ще държи кодовете на машините“, коментира депутатът от левицата. Той предупреди представителите на „Продължаваме Промяната“ да внимават какво говорят и правят с БСП. „От вашата парламентарна група ще останете 15 човека“, каза Свиленски по време на дебатите за Изборния кодекс.

Вчера, в Пловдив, Корнелия Нинова коментира, че не може да тълкува какво е искал да каже Кирил Петков във връзка с изнесената информация от депутата Георги Свиленски за даване на кодове. Свидетел съм, че той каза „Оттеглете закона и ще ви предоставим и на вас кодовете“, каза Нинова и добави: „Какво той е имал предвид, да си обяснява“.

На 25 ноември Кирил Петков обяви от парламентарната трибуна, че следващата седмица ще подаде иск срещу Георги Свиленски от „БСП за България“ заради негово изказване по време на дебата по второто четене на промените в Изборния кодекс . По думите на Петков след това Свиленски е решил да ползва лъжа, преправяйки казаното.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Медици от Видин започват гладна стачка

Дани Тренчева

Жестокото убийство в Пазарджик

admin

Скандал около вноса на агнешко месо за Великден и Гергьовден

admin

Искрен Митев от ПП: Мафията вече си няма държава

admin

Хартиената бюлетина скара депутатите

admin

Хотели за украинците в Банско и Слънчев бряг, за българите в Каравелово – контейнери

admin

Leave a Comment