04.03.2024
България Политика

Десислава Атанасова: Търсим възможност за съставяне на правителство

Търсим възможност за съставяне на правителство. Най-лесно е да се отиде на избори. Това каза в Русе председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

По думите й е най-лесно никой да не носи отговорност какво ще се случва в държавата и България да се управлява от служебни правителства, назначени от президента, и без парламент.

„Ние търсим всякакви възможности, включително и това, което каза Бойко Борисов, за техническо, експертно правителство. Но каквото и да е правителството, то трябва да има парламентарна подкрепа“, обясни Атанасова.

Тя каза още, че може да се набележат определени приоритети за работа, като всички лидери на партии да положат подписите си под тях като гарант, че техните парламентарни групи ще гласуват законопроектите, които ще реализират тази управленска програма.

По думите й важните теми са инфлация, доходи, бюджет. „Ако искаме да ги решим, трябва да водим конструктивни разговори за съставяне на правителство. Ако искаме закон за държавния бюджет, сега е времето да говорим за стабилност“, каза Атанасова.

Тя коментира, че лагери, крила или кръгове в ГЕРБ няма, като определи изказване на съпредседателя на „Демократична България“ Христо Иванов като „политическа закачка“.

Атанасова каза още, че „Демократична България“ търси възможност да не поема отговорност“. „Не мога да си обясня инак как БСП ще бъде техен предпочитан партньор за сметка на партия от едно и също европейско семейство, с която да не може да се намерят допирни точки“, каза тя.

Според депутата от ГЕРБ-СДС Драгомир Дамянов най-добре е правителството да бъде евроатлантическо, което да споделя европейските ценности. По думите му са необходими сериозни преговори и да се съгласува програмата с останалите политически субекти.

По повод на мигрантския натиск Десислава Атанасова отбеляза, че е вносител на промени в Наказателния кодекс за увеличаване на наказанията за подобни престъпления.

„Целта е държавата ни да има ясен отговор на мигрантската криза. Надявам се, че политическото противопоставяне няма да вземе превес“, каза още на пресконференцията в Русе Атанасова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

ФИФА и УЕФА са категорични – Борислав Михайлов е президент на БФС

Петър Петров

Валежите спират, започва затопляне

admin

До 10% ръст в цените на храните до края на годината

Дани Тренчева

Над 1000 лв. средно харчи всеки българин за трапеза и подаръци за празниците

Дани Тренчева

Трамвай блъсна кола в София, шофьорът пострада

admin

Черна статистика

admin

Leave a Comment