13.07.2024
Благоевград Пулсът на Югозапада

Преподаватели от Югозападния университет „Неофит Рилски“ в Благоевград ще учат безплатно украински бежанци на български език

В зала на Регионалната библиотека „Димитър Талев“ в Благоевград,  два пъти седмично доброволци от ЮЗУ ще обучават пристигнали в града бежанци на български език.

Инициативата е на преподаватели от Филологическия факултет на Югозападния университет (ЮЗУ) „Неофит Рилски“, които ще организират безплатен езиков курс по български език за бежанци от Украйна.

Преподавателите започват курс и с групата от 14 украински бежанци, настанени в базата на ЮЗУ в парк „Бачиново“. Занятията там също ще се провеждат два пъти седмично, като се предвижда по време на часовете да бъде обособен детски кът за малките деца, докато техните родители учат. Студенти от двата университета в Благоевград – Американския университет в България и ЮЗУ „Неофит Рилски“, са изявили желание да се включат като доброволци в заниманията с децата, докато родителите им се обучават.

Related posts

Иван Шишков инспектира укрепването на свлачище при тунел „Железница“

admin

Лек трус беше засечен в Благоевградско

Дани Тренчева

Министър Проданов на работна среща с туристистическия бранш в Банско

Движението по АМ „Струма“ в района на Сандански се осъществява с повишено внимание

Дани Тренчева

Планинската спасителна служба: Условията за туризъм в планините не са добри, има мъгла и вятър

admin

Фотоизложба и концерт – част от програмата в третия ден на Националния студентски фестивал на изкуствата в ЮЗУ „Неофит Рилски“

Дани Тренчева

Leave a Comment