26.04.2024
Благоевград Пулсът на Югозапада

Окончателно: ВАС спря процедурата за възлагане на обществена поръчка за изграждане на ключова улица в Благоевград

ВАС спря обществената поръчка за изграждане на ул. „Промишлена“ в Благоевград.

С РЕШЕНИЕ № 498, от 17.01.2023 год., Върховният административен съд на Република България, в съдебно заседание провело се на 14. 12. 2022 година отменя решение на КЗК, която класира на 1-во място благоевградската фирма „Растер Юг“  и решение на кмета на община Благоевград,  за откриване на открита процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет “ Изграждане на улица „Промишлена“ гр. Благоевград.

Сагата с улица „Промишлена“ е от десетилетие и изграждането и се очаква от благоевградчани, за да се облекчи трафика в града и към кварталите „Еленово“ и „Ален мак“. Спирането на процедурата със сигурност ще забави изграждането и е много вероятно, то да не може да започне в рамките на настоящата година.

Кметът Илко Стоянов подписа договора за финансиране на дейностите по изграждане на улица „Промишлена“ с МРРБ на 26 октомври 2022 година. Предвиденият финансов ресурс бе в размер на 7 697 269.79 лева, като първоначално общинска администрация трябваше да  получи 50% от тях.

Предвидено бе улица „Промишлена“ да свързва бул. „Димитър Солунски“  с кварталите „Еленово“ и „Ален мак“. С реализиране на обекта значително ще бъде облекчен автомобилният трафик от централна градска част за двата квартала, както и обратния маршрут. Пешеходците също ще бъдат улеснени.
Припомняме, че усилията на няколко предходни кметски екипа бяха насочени именно в тази посока, но никой от тях не се увенча с успех, заради липса на цялостна подготовка.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Община Симитли бе домакин на разяснителна кампания във връзка с проект „Започвам работа”

admin

Мъгла на АМ „Струма“ в района на Струмяни и Сандански

Дани Тренчева

Денят на спонтанните актове на доброта бе отбелязан в Центровете за настаняване от семеен тип в селата Железница и Полена

Дани Тренчева

Кметът Илко Стоянов свиква индивидуални срещи с кметове и кметски наместници с цел решаване на проблемите по селата

Дани Тренчева

ФК Пирин се раздели със защитника Стилян Николов

Запалват коледните светлини в село Крупник на 16 декември

Дани Тренчева

Leave a Comment