13.04.2024
България Политика

Парламентът изслушва Гълъб Донев за Шенген

Парламентът изслушва премиера Гълъб Донев за казуса Шенген. Искането министър-председателят да отговаря на въпроси е одобрено от  Председателския съвет на Народното събрание по предложение на „Продължаваме промяната“.

Поводът е решението на европейските министри страната ни да бъде присъединена към шенгенското пространство. Донев определи изслушването му  като пиар фокус, който  се ползва като сламка, за която се хваща удавникът и призова партиите да не превръщат темата в разменна монета за постигане на кратка политическа слава, защото присъединяването иска работа, в това число и законодателна.

Последва остра реакция в кулоарите на Народното събрание от страна на „Продължаваме промяната“. Асен Василев коментира, че от партията му са взели всички мерки . „Капитан Андреево“ да бъде запушено като дупка в Европейската граница, но служебният кабинет, не е продължил тези  усилия и дори ги върнал обратно. От БСП пък критикуваха служебния кабинет, че не е достатъчно активен в комуникацията с Парламента, а според Демократична България, причината за отказа не е вътрешно-политическата обстановка.

Единствено „Възраждане“ откриха нещо положително от отхвърлянето на България за Шенген, с мотива че това ще ни спаси от мигрантски натиск.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Прогноза за времето

admin

НС прие законопроекта за намаляване на цените на горивата

admin

Черна статистика

admin

Ресторантьорите: Ще водим война с държавата, викайте танковете срещу нас

Дани Тренчева

Ефективна присъда за управление на автомобил след употреба на наркотици

admin

Македонският главен прокурор: Видях пластмасови туби, които не бяха изгорели

Дани Тренчева

Leave a Comment