28.11.2022
България Политика Темида

Надежда Йорданова не вижда причина за удължаване на срокове след закриването на спецправосъдието

Министърът на правосъдието Надежда Йорданова не вижда причина за удължаване на срокове след закриването на спецправосъдието. Пред медиите тя посочи, че в момента законът предвижда три месеца срок за предаването на приключилите дела.

През последните седмици чуваме различни твърдения. На всеки въпрос има организационно решение. Възможна е промяна в правилата за работата. Закриването на съдебни органи не е лесна задача, изисква прецизна работа, но това е нещо, което трябва да бъде свършено, каза Йорданова

В момента няма формулирано за законодателно предложение, с което да бъдат удължавани срокове след закриването на спецсъда и спецпрокуратурата, припомни Йорданова. Тя каза, че Министерството на правосъдието е отворено за срещи и ще изслуша притесненията на всички. Министърът на правосъдието изрази очакване сегашният период за закриване на спецсъда и спецпрокуратурата, предвиден в закона, да не бъде период на бездействие. Според нея е свършено малко за един месец.

Висящите дела в спецсъда ще бъдат догледани от съдебните състави, които вече са ги започнали. Административното обслужване и организацията по тези дела ще бъде поета от градския и апелативния съд в София, но заседанията ще бъдат в същата сграда, в която са и сега, припомни правосъдният министър. Според нея основания за паника няма.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Мъж пострада след стрелба в Самоков

admin

България в топ 3 за най-евтини недвижими имоти в света

Дани Тренчева

Все още не е ясен размерът на щетите в бедстващите области

Дани Тренчева

Обвиниха акушерка за смъртта на новородено в болница в Търговище

admin

Проф. Радка Аргирова: Ваксините осигуряват защита и срещу новия подвариант на Омикрон ВА.2

Цацаров: Допускът ми до класифицирана информация е отнет след сигнал на Рашков

Дани Тренчева

Leave a Comment