21.02.2024
Без категория България

Служителите на затворите излизат на протест на 25 октомври

Синдикатът на служителите в затворите в България ще проведе протест пред Министерството на правосъдието на 25 октомври с искане за реформа, съобщиха от организацията. В отворено писмо до министъра на правосъдието Крум Зарков и неговия заместник Мария Павлова синдикатът призовава за дебат и професионален разговор с протестиращите на тема сигурност и законност.

Според изложеното в писмото недоволството на синдикатите е заради нерешените теми: корупция, кадрова политика, условия на труд, политика по доходите, подготовка и обучение, техническо обезпечаване и др. Те посочват като проблем и липсата на диалог с ръководството на министерството.

Синдикатът допълва, че в продължение на години Министерството на правосъдието допуска агресията срещу надзирателите да ескалира и не предприема никакви мерки. „Убедени сме, че агресията срещу полицаи, лекари, учители и други професионални съсловия трябва да присъства, като приоритетна в политиките на правосъдното ведомство, а не коментирана само при появата на проблем“, се казва в писмото.

Преди седмица служебният правосъден министър Крум Зарков обяви, че е готов да предложи законодателни промени, за да бъде решен проблемът с агресията от страна на лишени от свобода към надзирателите в затворите.

 БТА

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Полицай от Пловдив спаси живота на първокласник, изпаднал в кома

Дани Тренчева

МОН: Най-много заразени ученици има от I до IV клас

Дани Тренчева

Черна статистика

admin

Тома Биков: Анастас Герджиков е отчетлива алтернатива на Румен Радев

Дани Тренчева

Частичното бедствено положение в Карлово

admin

Откриха тялото на 20-годишно момче в канал

admin

Leave a Comment