23.02.2024
112 България

Нова следа за издирването на рибарите край Бургас

Издирването на изчезналите рибари в Мандренското езеро днес ще бъде съсредоточено около мястото, където бяха открити рибарски мрежи. Призовават се доброволци да се присъединят към акцията по търсенето на мъжете.

Проливният дъжд и силният вятър в Бургас усложниха в последните часове операцията, но въпреки това лодки и дронове обследват водоема.

След намирането на лодката на двамата рибари, днес спасителните екипи тръгват по нова следа.

Константин Дамянов, началник отдел в ИАРА-Бургас: „Към момента имаме информация само, че там, където са изчезнали са намерели една мрежа, но там където е намерена лодката, в този район не са намерени мрежи“, предаде БНТ.

Валентин Иванов, водолаз към РДПБЗН-Бургас: „При положение, че ги нямаше, където открихме лодката, вчера извършихме водолазен оглед, сега предположенията се, че е възможно да са там, където са мрежите“.

Иван Връбчев, капитан: „Аз имам и сонар на лодката, пускам и дава от дъното и повърхността и ако има нещо от дъното до повърхността, сонарът го отчита.

Операцията по издирването има нужда от доброволци по суша.

Веселин Василев, дирекция „Управления при кризи“ към Община Бургас: „Да го прикрепим към дали издирвателна група по брега на езерото или с автомобил някъде, ако се наложи да се придвижи“.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Прокуратурата разследва за склоняване към самоубийство на простреляния мъж в Самуилово

admin

Александър Николов депозира своята оставка

admin

Валежите спират, започва затопляне

admin

Няма бедстващи хора в наводнените карловски села

admin

Как да опазим близките си: Кантарджиев съветва в какъв случай да не се събираме по празниците

Дани Тренчева

Почитаме Свети великомъченик Теодор Тирон

Дани Тренчева

Leave a Comment