22.04.2024
Без категория Свят

Германия доставя „над 350 генератора“ на Украйна

Германия ще достави „над 350 генератора“ на Украйна, чиято енергийна инфраструктура е частично унищожена от руските удари, обяви днес говорител на правителството, цитиран от Франс прес.

Канцлерът Олаф Шолц е говорил с украинския президент Володимир Зеленски и „го е уверил в допълнителната подкрепа в краткосрочен план“ , обяви в комюнике Щефан Хебестрейт, уточнявайки, че германската помощ в енергийната област до момента е на стойност 56 милиона евро.

Германският канцлер е „осъдил продължаващите бомбардировки и е уверил Украйна  в допълнителната подкрепа в краткосрочен план“, каза говорителят.

Олаф Шолц е „потвърдил отново, че Германия ще продължи да подкрепя Украйна, включително в областта на въздушната отбрана и дългосрочното възстановяване“, заключава Щефан Хебестрейт.

Русия започна от началото на октомври мащабна кампания на масирани ракетни удари, насочени срещу енергийната инфраструктура на Украйна. Според цитираните от украинското правителство данни между 25 и 30 на сто от тази инфраструктура е била повредена.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Кьовеши сигнализира в Брюксел за неясноти около мандата на европрокурорите

Русия: Изпращането на международни миротворци в Украйна би било „много безразсъдно“

„ЕВН България“ предоставя възможност за самоотчитане

admin

Прогноза за времето

admin

Частната армия на Путин смъкна стандартите за прием в редиците си

admin

Прогноза за времето

admin

Leave a Comment