02.05.2024
112 България

Задържаха 76 нелегални мигранти край Стара Загора

Група от 76-ма мигранти е задържана тази сутрин около 5:00 часа на 177-ми километър на автомагистрала „Тракия“ в област Стара Загора. Това съобщи за БТА директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Лазар Христов.

След получена оперативна информация е спрян за проверка тежкотоварен автомобил с българска регистрация, който е бил управляван от български гражданин, посочи ст. комисар Христов.

В товарният отсек на автомобила са установени мигрантите, които се представят за афганистанци. „Седем от тях са настанени в различни лечебни заведения в Стара Загора и Чирпан, поради дехидратация и изтощение от пътуването, без опасност за живота. Останалите лица са транспортирани към Районно управление – Чирпан“, уточни директорът на ОДМВР.

Лазар Христов посочи, че в момента се работи по оформяне на документите за настаняването им в Бежанския център в Харманли.

Водачът на камиона е задържан. Той е с чисто криминално минало. „Има образувано досъдебно производство под надзора на Районна прокуратура – Стара Загора. По-късно през деня материалите по делото ще бъдат докладвани“, обясни още Лазар Христов.

Операцията е част от разпоредената от министъра на вътрешните работи Калин Стоянов акция по превенция на незаконната миграция.

Директорът на ОДМВР Стара Загора допълни, че в хода на същата операция през вчерашния ден е била задържана друга група от седмина мигранти, която е била превозвана от румънски гражданин.

Related posts

Прогноза за времето

admin

Обявяват новите мерки на национално ниво днес следобед

Дани Тренчева

Поскъпването на природния газ от септември се очаква да бъде повече от 5,95%

admin

Обявиха кандидата за нов военен министър

Дани Тренчева

Румен Радев с убедителна победа в Пиринско

Дани Тренчева

Очакваме БСП да предложи формата за разговори

admin

Leave a Comment