22.04.2024
Без категория България

Напускащите украинци през Дуранкулак са много повече от влизащите в страната

Напускащите България украински граждани през ГКПП-Дуранкулак вече са много повече от влизащите в страната, за наблюдаваната тенденция през последните дни съобщи директорът на Областния съвет на БЧК в Добрич д-р Артюн Еринозов.

По думите му, през пункта само през последното денонощие са преминали 27 автобуса с украинска регистрация, отправяйки се към Румъния. В същото време в България са влезли 7 автобуса с украинци, бягащи от войната.

БЧК продължава да помага на бежанците с храна и минерална вода независимо в коя посока потеглят, каза д-р Еринозов. Директорът допълни, че от началото на бежанската вълна БЧК-Добрич вече е оказал помощ на повече от 30 000 украинци, включително и с лекарства, медикаменти, дрехи, санитарни материали и други.

Червенокръстката организация осигурява денонощно дежурство на ГКПП-Дуранкулак като в пиковите дни – от сряда до събота включително, по двама до четирима доброволци посрещат и изпращат бежанците.

Д-р Артюн Еринозов коментира, че БЧК като неправителствена организация може само да подкрепя държавата в ситуацията с бежанския поток от Украйна. За съжаление, стана ясно, че доброволци извън БЧК на практика почти няма. От общинските доброволни формирования в Добричка област само структурата в Генерал Тошево даде няколко дежурства на ГКПП-Кардам, посочи директорът на Областния съвет на БЧК.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Дневен хороскоп за 4 февруари 2022

Дани Тренчева

Политолог: Оптимист съм, че правителството ще оцелее

Петков: Приоритет номер едно е извеждането на българите от Украйна

Дани Тренчева

Ученици пребиха свой връстник, заснеха и разпространиха клип

Дани Тренчева

Близо 900 000 са безработните в България

admin

Прогноза за времето

admin

Leave a Comment