01.05.2024
Без категория България

Прогноза за времето

Днес над западната половина от страната ще е предимно слънчево, следобед – с купеста облачност, но ще е почти без валежи.

На изток ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевици. Има условия и за градушки. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад.

Максималните температури ще са предимно между 23° и 28°, в София – около 25°.

По Черноморието облачността ще е предимно значителна, купеста и купесто-дъждовна. На много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевици. Има условия и за градушки. Ще духа до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са 23°-25°. Температурата на морската вода е 22°-24°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Преди обяд над планините ще е предимно слънчево, следобед с купеста облачност, но ще е почти без валежи. Над източната половина от Стара планина, в Сакар и Странджа облачността ще е купесто-дъждовна и на много места там ще превали и прегърми. Ще духа умерен вятър от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 19°, на 2000 метра – около 11°.

Related posts

Народното събрание ще заседава извънредно във вторник за вота на недоверие

КПКОНПИ проверява столичния район „Красно село“

Дани Тренчева

Проф. д-р Христо Даскалов е назначен за изпълнителен директор на БАБХ

Дани Тренчева

Прокурорите разследващи случая с Гешев забраниха разгласяване на материалите

admin

Времето през септември

admin

ГЕРБ-СДС няма да реализират проучвателния мандат за правителство

admin

Leave a Comment