26.04.2024
Благоевград Пулсът на Югозапада

Японски вишни с декоративно осветление заменят болни и опасни иглолистни дървета по ул. „Иван Михайлов“ в Благоевград

51 японски вишни (Prunus serrulata `Kanzan`) ще бъдат засадени в рамките на първия етап от проект за реконструкция на зелената ивица, намираща се между пътните платна по ул. „Иван Михайлов“. В момента на място има стари иглолистни дървета, чиито корени са прекалено големи и стволът им е неустойчив. С оглед на безопасността на хората, същите ще бъдат отстранени, а на тяхно място ще бъдат засадени японските вишни. Освен това ще бъдат премахнати и стари дънери, останали от отрязани дървета през годините.

Освен засаждане на декоративните дървета, които ще ни радват с атрактивния си цъфтеж през пролетта, е предвидено изграждане на декоративно осветление в основата на всяко посадно място.

Община Благоевград апелира гражданите да проявят търпение и разбиране в процеса на работа, за да можем съвсем скоро да се радваме на реновираните зелени площи по ул. „Иван Михайлов“!

Община Благоевград съдейства и на младата Виктория Андонова за инициативата „Базар за дрехи с кауза“, благодарение на която през следващата година ще има и градина с японски вишни в Благоевград.  

Related posts

4-годишното дете е в Пирогов с 80% изгаряния, след инцидент в Благоевград

admin

30 години специалност „Психология“ при ЮЗУ „Неофит Рилски“

Дани Тренчева

Тази събота се открива рафтинг сезона в община Симитли

admin

Иван Шишков инспектира укрепването на свлачище при тунел „Железница“

admin

СТАРТИРА СТРОИТЕЛСТВОТО НА НОВАТА ДЕТСКА ГРАДИНА В ГРАД САНДАНСКИ!

Специализирана акция на полицията в Петрич и Сандански,

admin

Leave a Comment