01.12.2022
България Политика

Кирил Петков след срещата с Володимир Зеленски

Украйна ще спечели тази война! Това заяви премиерът Кирил Петков след срещата му с Володимир Зеленски.

„Имаме толкова общи области за подкрепа – България и балканските държави да купуват украински ток, което ще помогне много на икономиката ви. Ще се радваме Варна да се превърне в логистичен хъб за вашата пшеница и слънчоглед. Когато говорихме за енергийна сигурност, България може да бъде инструмент за енергийната сигурност на Украйна и може да доставя газ от терминалите за втечнен газ от Гърция и Турция и ще даде на двете държави допълнителен приток на гориво“, посочи Петков.

Той заяви, че ще се радва България да е част от реконструкцията на Украйна. „Вашето искане за военнотехническа помощ по отношение на реконструкцията и ремонта на машини в български фабрики ще е добра възможност за Украйна и България да направи този ремонт. Много е важно за България Украйна да вижда ясен път към ЕС, време е за нас да кажем: „Това е мястото, към което Украйна принадлежи“, коментира още премиерът.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

В знак на протест: Медицинският факултет на СУ прекратява занятията

Дани Тренчева

Василев: Вицепремиерите в бъдещото правителство ще са петима

Дани Тренчева

Погребалният агент-измамник остава в ареста заради риска от общественото недоволство

Кирил Петков: Новото мнозинство от ГЕРБ, ДПС, „Възраждане“ и останалите депутати от „Има такъв народ“ не можаха да направят дори предложение за председател на Народното събрание

admin

Отново надрусан водач на пътя: Блъсна пешеходец в столицата

admin

Поведение при движение в гръмотевична буря

Leave a Comment