28.11.2022
България Политика

Кирил Петков: Ще направим всичко възможно да не влезем в политически риск

Това, което ние направихме – потвърдихме нашата заявка, че ще бъдем максимално диалогични с третия мандат, ако бъде даден на съществуващите коалиционни партньори, заяви пред журналисти министър-председателят в оставка Кирил Петков след края на консултациите при президента за съставяне на правителство.

Ще направим всичко възможно да не влезем в политически риск, който ще бъде един допълнителен удар върху България и осъзнаваме тази отговорност, каза Петков. Единствената цена, която не сме готови да платим в тази диалогичност, е цената – хора, които не са в парламента да взимат решения за огромни обществени средства. Ако нашите партньори успеят да направят възможно да няма задкулисие, от което следващото правителство да зависи, ние сме изцяло там да бъдем диалогични и да говорим, каза Кирил Петков.

На въпрос дали ще подкрепят мандата на ИТН Петков каза, че първо искат да видят при кого ще отиде мандатът. Трябва да избегнем политически риск. Не искам 2 млрд.лв. вместо да ходят при хората, да отидат при осем човека, посочи Петков. Личните кандидатури въобще не са от важно значение. Най-важното в момента е да сме сигурни, че има парламент, който може да подкрепи това правителство, отбеляза министър-председателят в оставка.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

КНСБ: 1103 лева месечно са нужни на един българин за да живее нормално

Дани Тренчева

Първите ваксини за деца пристигат днес в България

Дани Тренчева

ГДНП припомня на шофьорите да не оставят автомобилите си запалени и без надзор

Дани Тренчева

Владислав Горанов: Свидетелят Петков участва в опит за разчистване на сметки

admin

Здравното министерство с онлайн система за набиране на доброволци в борбата срещу COVID-19

Гореща пепел в училищен двор: Ученик е с изгаряния на краката

Дани Тренчева

Leave a Comment