28.11.2022
Банско Пулсът на Югозапада

Временни ограничения по маршрута Банско – хижа „Вихрен“

Временна забрана за движение и паркиране на пътни превозни средства по маршрута Банско – хижа „Вихрен“, от местността Шилигарника до хижа „Вихрен“, е въведена от днес. Забраната се въвежда със заповед на кмета на Банско Иван Кадев и важи от 15 юли до 15 септември за часовия интервал от 8 до 16 часа, съобщава община Банско.

Зоната на ограничението е от местността Шилигарника (първи паркинг) до хижа „Вихрен“. Забраната не се прилага за моторни превозни средства със специален режим, посочват от общината.

Мотивите за въвеждане на забраната са свързани с натовареността на участъка през летния туристически сезон, в часовия интервал от 8 до 16 часа, когато преминават множество пътни превозни средства, групи пешеходци, туристи, включително велосипедисти, се посочва в заповедта на кмета на Банско.

При струпването на множество автомобили и преминаващи туристи в посочения участък се създават реални предпоставки за застрашаване живота и здравето на участниците в движението и възникване на пътни произшествия. Освен това в този участък се образуват и задръствания, които възпрепятстват евентуалния достъп на Спешна помощ и други специализирани автомобили, в случай на нужда при инцидент на пътя или в планината, се посочва в мотивите на заповедта на кмета на община Банско Иван Кадев.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Остават 2 дни до първия официален мач на „Септември“ (Симитли) за годината

Дани Тренчева

МРРБ удължи с 2 години срока за откриване на участък от АМ“Струма“-Благоевград-Крупник

„Рестартирай Европа“: Нов социален проект на Община Петрич ще помага на хора с увреждания, деца и възрастни от малцинствени общности

Дани Тренчева

С решение на Общински съвет – Благоевград д-р Теодор Велчев е определен за вр.и.д. управител на СБАЛО „Св. Мина“

Дани Тренчева

Висока безработица в Благоевград

Дани Тренчева

Обучението на ротационен принцип за учениците от V до XII клас в община Симитли и област Благоевград се удължава с още една седмица

Дани Тренчева

Leave a Comment