13.07.2024
Банско Пулсът на Югозапада

Временни ограничения по маршрута Банско – хижа „Вихрен“

Временна забрана за движение и паркиране на пътни превозни средства по маршрута Банско – хижа „Вихрен“, от местността Шилигарника до хижа „Вихрен“, е въведена от днес. Забраната се въвежда със заповед на кмета на Банско Иван Кадев и важи от 15 юли до 15 септември за часовия интервал от 8 до 16 часа, съобщава община Банско.

Зоната на ограничението е от местността Шилигарника (първи паркинг) до хижа „Вихрен“. Забраната не се прилага за моторни превозни средства със специален режим, посочват от общината.

Мотивите за въвеждане на забраната са свързани с натовареността на участъка през летния туристически сезон, в часовия интервал от 8 до 16 часа, когато преминават множество пътни превозни средства, групи пешеходци, туристи, включително велосипедисти, се посочва в заповедта на кмета на Банско.

При струпването на множество автомобили и преминаващи туристи в посочения участък се създават реални предпоставки за застрашаване живота и здравето на участниците в движението и възникване на пътни произшествия. Освен това в този участък се образуват и задръствания, които възпрепятстват евентуалния достъп на Спешна помощ и други специализирани автомобили, в случай на нужда при инцидент на пътя или в планината, се посочва в мотивите на заповедта на кмета на община Банско Иван Кадев.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Намериха кило канабис във фирмен офис В Гоце Делчев

Над 120 хил. души в област Благоевград вече са ваксинирани срещу COVID – 19

Дани Тренчева

Мъж загина в пожар в къща в Разлог

Дани Тренчева

Клиент вилня в казино в Благоевград

admin

Рекорден брой пациенти с COVID-19 в болниците в Благоевградска област

Дани Тренчева

Стефан Апостолов отново ще бъде кандидат за депутат от листата на коалиция ГЕРБ – СДС за 1 МИР – Благоевград

Дани Тренчева

Leave a Comment