13.04.2024
България Икономика

И работодателските организации излизат на протест

Председателят на Управителния съвет на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) Васил Велев потвърди по време на форум, че работодателските организации излизат на национален протест пред Министерския съвет на 18 май от 12:00 ч.

Проблемите пред икономиката не са само демографски. За нашата конкурентоспособност са важни цените на суровините и енергията, които не са конкурентни в момента сравнено с европейските ни партньори и конкуренти, а какво остава и с останалия свят, каза Велев по време на двудневната международна конференция „Произвеждаме мода в България“, организирана от Българската асоциация за текстил, облекло и кожи (БАТОК) в партньорство с Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП).

Затова ние и по ваше предложение, и с другите работодателски организации организираме национален протест на 18 май, каза Велев. Протестът на 19 октомври, в който участваха и някои от вашите предприятия, помогна временно. Отново сме изправени пред неразбиране и нежелание да се използват съществуващите възможности за крайни конкурентни цени за българските предприятия, каза още Велев. Цената на енергоресурсите като дял в себестойността на вашата продукция не е пренебрежимо малка и затова трябва да си помогнем сами, обърна се председателя на АИКБ към участниците във форума. БАТОК е член на АИКБ.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Почитаме Св. Анна

Дани Тренчева

Дневен хороскоп за 17 януари 2022

Дани Тренчева

Сийка Милева: Демерджиев явно знае заключенията от експертизите, преди да са готови

admin

Пожар горя в химически завод в Горна Оряховица

Дани Тренчева

Цените в магазините няма да паднат, трябва да увеличаваме доходите си

admin

Каква е разликата между първия и втория в битката за „Дондуков” 2

Дани Тренчева

Leave a Comment