24.04.2024
Без категория България

Добавката от 60 лева за пенсионерите остава до края на годината

„COVID добавката от 60 лева за пенсионерите ще се преформулира като антиинфлационна добавка и ще бъде продължена до края на годината. Мерките за високите цена на тока се продължават за май месец“. Това заяви депутатът от „Има такъв народ“ Кирил Симеонов.

По думите му по предложение на ИТН се обсъжда намалението на акциза да се отнася до базово потребление от миналата година, за да няма злоупотреби. „Става дума за битови потребители. Обсъжда се и намаляване на ДДС до 9% за доставки на централно отопление и природен газ. Една от по-мащабните мерки е субсидиране на компенсациите на крайния потребител за горивото“, посочи той.

Според него се обсъжда пенсиите да бъдат увеличени с размера на ръста на инфлацията. „Намаляване на акциза на плодове и зеленчуци също е сред предложените мерки, както и необлагаемият минимум. В момента се водят преговори за дългосрочни договори за тока. Обсъждат се голяма палитра от мерки. Една от тях е облагане на свръхпечалбите на енергийни дружества“, обясни Симеонов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Президентът ще приеме представители на Gastrade и Copelouzos Group

admin

Нова бомбена заплаха за пътнически самолет вдигна българските МиГ-29

Главна инспекция по труда с нов директор

admin

Пострадалите от поройните дъждове в Карлово и Сопот с възожност да получат еднократна помощ

admin

Честваме паметта на Св. Климент Охридски

Дани Тренчева

Живков: Компенсациите, които даваме за скъпия ток на бизнеса, са най-големите в ЕС

Дани Тренчева

Leave a Comment