25.04.2024
България Политика

Главна инспекция по труда с нов директор

Екатерина Асенова е новият изпълнителен директор на Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда“. Тя има 23 години стаж в Агенцията и до момента е била директор на дирекция „Инспекция по труда“ София Област.

Асенова беше представена пред екипа от заместник министър-председателя по социалните политики и министър на труда и социалната политика Лазар Лазаров и ресорния заместник-министър проф. Емил Мингов.

„Изборът на Екатерина Асенова показва, че залагаме на приемствеността, професионализма и опитa“, каза министър Лазаров. Като първостепенна задача пред новото ръководство той постави въвеждането на административна реформа, която да улесни работниците и служителите, и бизнеса в комуникацията с Агенцията.

Проф. Мингов сподели, че разчита на по-голяма ефективност при контрола по отношение на превенцията на недекларирания труд. Екатерина Асенова благодари за оказаното доверие. „Разчитам на Вашата подкрепа и подкрепата на екипа на Агенцията, защото добри резултати могат да бъдат постигнати само когато работим заедно“,  отбеляза тя.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Наличието на „Гражданска отговорност“ при ГТП ще се установявава вече по електронен път

Дани Тренчева

Ивайло Мирчев: Планът за приемане на еврото влиза в Министерския съвет

admin

България е сред десетте най-бедни страни в Европа

Дани Тренчева

Отбелязваме 146 години от Априлската епопея

Откриха труп на мъж на пътя Русе – Велико Търново

admin

Удължава се срокът на въведените противоепидемични мерки

admin

Leave a Comment