22.07.2024
Без категория Свят

Една от жертвите на свлачището на остров Иския вероятно е българка

По данни на италианските власти една от жертвите на свлачището на остров Иския вероятно е българска гражданка, която притежава и италианско гражданство, съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи. Българското дипломатическо представителство е в непрекъснат контакт с италианските власти за получаване на официално потвърждение на информацията.

По информация на българското посолство в Рим към този момент, вследствие на свлачище в ранните часове на 26 ноември на остров Иския, предизвикано от тежките метеорологични условия, един човек е загинал, 13 са ранени, а 11 все още се издирват.

В района е обявено извънредно положене и е разпоредена евакуация на около 200 души. Все още протичат издирвателни дейности за откриването на хора, които евентуално са затрупани под масивното свлачище.

На 26 ноември вълна от кал и отломки опустоши малкия град Казамичола Терме в северната част на острова, съобщиха тогава от италианските медии и спасителните служби. Вчера там беше обявено извънредно положение.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Украйна желае провеждането на преки преговори между Путин и Зеленски

Дани Тренчева

ОИСР започва преговори за присъединяване с България и други пет страни

Дани Тренчева

Прогноза за времето

admin

Прогноза за времето

admin

Прогноза за времето

admin

Шест руски военни кораба влязоха в Черно море за учения

Дани Тренчева

Leave a Comment