21.07.2024
Пулсът на Югозапада Симитли

Детски кът на работното място в Община Симитли

Детски кът на работното място приема деца на служители в общинската администрация в Симитли. Двайсет родители към момента се възползват от тази услуга и целодневно или почасово водят своите деца в детския кът „Радост“, каза Маруся Филатова – главен специалист „Европейски програми и проекти“ към администрацията.

Целта на своеобразната занималня е служителите да бъдат спокойни по време на изпълнението на своите задължения и когато се налага преди или след работното време да са ангажирани със задачи, да бъдат спокойни и обезпечени откъм грижи за техните малки деца, посочи Филатова.

Детският кът е изграден по оперативната програма „Развитие на човешките ресурси“ и е оборудван с необходимите мебели, играчки и материали за работа с деца. Обособени са две зони, съответно за деца от 3 до 7, и от 8 до 12 години. Грижа за децата полагат четирима обучени служители, които са назначени по същия проект.

Маруся Филатова посочи, че идеята е услугата да се запази и детският кът да продължи да функционира и след изтичане на срока на проекта, за да могат служителите спокойно да съвместяват служебния и личния живот.

Източник: БТА

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Общински съвет Благоевград отхвърли възможността за прегласуване на точката за дълга от 17 млн. лв.

admin

Митничари на Кулата спипаха рекордно количество цигари без бандерол

Нова серия на отровени бездомни кучета в Благоевград

admin

Контролната среща между отборите на „Септември“ (Симитли) и „Ботев“ (Ихтиман) ще бъде играна в Струмяни

С научно-практическа конференция бе отбелязана 30-годишнината от създаването на специалност „Социални дейности“ в ЮЗУ „Неофит Рилски“

Дани Тренчева

Откриха трупа на издирвана 54-годишна жена в полуразрушена необитаема къща в Кюстендилско

Дани Тренчева

Leave a Comment