22.04.2024
Пулсът на Югозапада Симитли

Детски кът на работното място в Община Симитли

Детски кът на работното място приема деца на служители в общинската администрация в Симитли. Двайсет родители към момента се възползват от тази услуга и целодневно или почасово водят своите деца в детския кът „Радост“, каза Маруся Филатова – главен специалист „Европейски програми и проекти“ към администрацията.

Целта на своеобразната занималня е служителите да бъдат спокойни по време на изпълнението на своите задължения и когато се налага преди или след работното време да са ангажирани със задачи, да бъдат спокойни и обезпечени откъм грижи за техните малки деца, посочи Филатова.

Детският кът е изграден по оперативната програма „Развитие на човешките ресурси“ и е оборудван с необходимите мебели, играчки и материали за работа с деца. Обособени са две зони, съответно за деца от 3 до 7, и от 8 до 12 години. Грижа за децата полагат четирима обучени служители, които са назначени по същия проект.

Маруся Филатова посочи, че идеята е услугата да се запази и детският кът да продължи да функционира и след изтичане на срока на проекта, за да могат служителите спокойно да съвместяват служебния и личния живот.

Източник: БТА

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Дългогодишен деец на Българската федерация по художествена гимнастика – с благодарствен адрес към кмета на община Симитли

admin

Децата от група „Мики Маус“, филиал Ораново на ДГ „Радост“ пресъздадоха традициите, свързани със Св. Анна

Дани Тренчева

Ясни са вече контролите на „Септември“ (Симитли) през зимните месеци на 2022 година

Дани Тренчева

Авария спря тока в тунел „Железница“ 

Управителка на дружества в Благоевград отива на съд за измами за субсидии

Дани Тренчева

Трима ранени в катастрофа край Разлог, дете с опасност за живота

Дани Тренчева

Leave a Comment