30.11.2022
Пулсът на Югозапада Симитли

Детски кът на работното място в Община Симитли

Детски кът на работното място приема деца на служители в общинската администрация в Симитли. Двайсет родители към момента се възползват от тази услуга и целодневно или почасово водят своите деца в детския кът „Радост“, каза Маруся Филатова – главен специалист „Европейски програми и проекти“ към администрацията.

Целта на своеобразната занималня е служителите да бъдат спокойни по време на изпълнението на своите задължения и когато се налага преди или след работното време да са ангажирани със задачи, да бъдат спокойни и обезпечени откъм грижи за техните малки деца, посочи Филатова.

Детският кът е изграден по оперативната програма „Развитие на човешките ресурси“ и е оборудван с необходимите мебели, играчки и материали за работа с деца. Обособени са две зони, съответно за деца от 3 до 7, и от 8 до 12 години. Грижа за децата полагат четирима обучени служители, които са назначени по същия проект.

Маруся Филатова посочи, че идеята е услугата да се запази и детският кът да продължи да функционира и след изтичане на срока на проекта, за да могат служителите спокойно да съвместяват служебния и личния живот.

Източник: БТА

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

След 3 неуспешни опита за шефски пост гоцеделчевецът Н. Биларев оглави „Напоителни системи” в Благоевград

admin

Община Симитли разкрива временен преброителен пункт

Дани Тренчева

МРРБ удължи с 2 години срока за откриване на участък от АМ“Струма“-Благоевград-Крупник

Отрязано дърво уби дървосекач край Белица

Дани Тренчева

След двукратно обявяване на поръчката комисията реши: Гоцеделчевската фирма „Транспомед” ще вози пациентите за диализно лечение от Разлог, Банско и Якоруда

Дани Тренчева

Синът на екслидера на СДС в Сандански Е. Муларов заловен да шофира след употреба на наркотици

Leave a Comment