13.07.2024
Пулсът на Югозапада Симитли

Дестинация Симитли: Адреналин и любов на две колела – мотокрос, какъвто няма да откриете никъде другаде

През последните няколко години Община Симитли се оформи като притегателен център за любителите на екстремните спортове заради чудесните възможности и условия, които може да откриете при нас. В рубриката „Дестинация Симитли“ вече ви разказахме за парапланеризма, както и за рафтинга. Днес ще се спрем на още един вид екстремно изживяване до което може да се докоснете в нашата община, а именно мотокросът.

Любителите на високите скорости и екстремното каране на две колела от години избират Община Симитли, за да упражняват спорта, който обичат и който им носи истинска радост и наслада. Истината е, че много от тях споделят, че при нас откриват невероятни трасета, особено в планинските части на нашата община, което целогодишно ги кара да отделят поне един – два уикенда месечно, за да се насладят на неповторимата природа и чудесните условия.

Това, че Община Симитли предлага невероятни условия за мотокрос бе затвърдено и през месец декември, когато над 170 състезатели от цялата страна взеха участие в първото издание на Екстрийм Ендуро Крупник 2021 г.

Участниците в надпреварата тогава бяха категорични, че на много малко места в България се срещат подобни условия и заявиха, че със сигурност ще продължат да посещават нашата община, за да могат да правят това, което обичат, а именно да обхождат планините със своите мотори.

Важно е да подчертаем, че екстремното планинско каране не е за всеки, както и че ако решите да изберете нашата община, за да упражните вашето хоби, то задължително трябва да следвате всички правила за безопасност и най – вече да пазите своя живот, но и живота на всички останали туристи и местни жители, които в почивните си дни избират планината и гората, за да се откъснат от летните жеги и натовареното ежедневие!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

 

Related posts

Ексгубернаторът на Благоевград Бисер Михайлов ще съветва в парламента депутата от Сандански Георги Георгиев

admin

Никотинови тестове в ДЮШ на ПИРИН – Благоевград

admin

Внимание! Тунелите на Е-79 опасни за живота и здравето на пътуващите

admin

46 фирми и обединения в конкуренция за ремонт на ВиК мрежите и благоустрояване на улици в ЦГЧ на Благоевград

admin

Жребий определи състава на подвижните СИК за избиратели, поставени под карантина или задължителна изолация по време на изборите за президент и вицепрезидент и НС, съгласно Законa за здравето

Дани Тренчева

Община Разлог започна ремонт на помещенията в сградата на кметството в село Баня

admin

Leave a Comment