04.02.2023
Covid-19 Свят

COVID-19: Строг контрол и солени глоби за възрастни без ваксини в Гърция

Гръцките власти удължиха действието на противоепидемичните мерки. Планираше се мерките да важат до 24-ти януари, но срокът им сега е удължен поне до 31-ви януари. Високият брой на смъртните случаи изключва всяка мисъл за облекчаване на ограниченията. 

От началото на седмицата в Гърция вече глобяват възрастните хора, които не са се ваксинирали. Санкцията за всички граждани над 60-годишна възраст без ваксина е в размер на 50 евро, но всеки следващ месец тя ще е сто евро. 

Доста по-тежко наказание получи 32-годишна майка в Централна Гърция. Тя беше осъдена условно на седем месеца лишаване от свобода, защото не пускала децата си на училище заради страх от заразяване.

“Страх ме е да изпратя децата си на училище. Не съм антиваксър, нито принадлежа към някаква организация. Заведох ги за няколко дни, но чух, че случаите се увеличават и отново ги върнах в къщи. И тази година заведох децата на училище, но отново ги спрях заради многото случаи. Аз само защитавам децата си, не правя нищо друго”, казва 32-годишната жена. 

Източник: NOVA

Related posts

Здравният министър обявява нови решения за пандемията

Дани Тренчева

Ценови рекорд на тока за бизнеса

Дани Тренчева

Нови правила за влизане в България

Дани Тренчева

Омикрон се открива в 89% от положителните проби в Гърция

Дани Тренчева

Младежка награда „Карл Велики“: кои са победителите през 2022 г.

Петър Петров

Училища и детски градини получават 15,4 млн. лв. за борба с епидемията

Дани Тренчева

Leave a Comment