25.04.2024
Covid-19 Свят

COVID-19: Строг контрол и солени глоби за възрастни без ваксини в Гърция

Гръцките власти удължиха действието на противоепидемичните мерки. Планираше се мерките да важат до 24-ти януари, но срокът им сега е удължен поне до 31-ви януари. Високият брой на смъртните случаи изключва всяка мисъл за облекчаване на ограниченията. 

От началото на седмицата в Гърция вече глобяват възрастните хора, които не са се ваксинирали. Санкцията за всички граждани над 60-годишна възраст без ваксина е в размер на 50 евро, но всеки следващ месец тя ще е сто евро. 

Доста по-тежко наказание получи 32-годишна майка в Централна Гърция. Тя беше осъдена условно на седем месеца лишаване от свобода, защото не пускала децата си на училище заради страх от заразяване.

“Страх ме е да изпратя децата си на училище. Не съм антиваксър, нито принадлежа към някаква организация. Заведох ги за няколко дни, но чух, че случаите се увеличават и отново ги върнах в къщи. И тази година заведох децата на училище, но отново ги спрях заради многото случаи. Аз само защитавам децата си, не правя нищо друго”, казва 32-годишната жена. 

Източник: NOVA

Related posts

ЕК дава рекордните 70 000 карти за пътуване на млади европейци

Дани Тренчева

2 449 на 100 хил. души е заразната заболеваемост от COVID – 19 в област Благоевград на 14-дневна база

Дани Тренчева

Отлагат церемонията за наградите „Грами“ заради Омикрон

Дани Тренчева

Свършила е ваксината „Пфайзер/Бионтех“ в „Пирогов“

Дани Тренчева

ЕМА оценява използването на ваксината на J&J като бустерна доза

Дани Тренчева

Епидемия от грип ни застига през декември

admin

Leave a Comment