03.05.2024
Благоевград Пулсът на Югозапада

Здравни инспектори в Благоевград на протест, искат повече пари

Служителите в Регионалната здравна инспекция – Благоевград поставиха ултимативни искания. Те протестират символично за повишаване на възнагражденията им.

Протестът им е подкрепян от синдикалната рганизация. Служителите твърдят, че заплатите им не са увеличавани втора година, а освен това не е начисляван инфлационен индекс.

Синдикалният лидер Валентина Георгиева обяви, че ако до края на седмицата няма реакция на изпълнителната власт, ще езлязат пред здравното министерство. Повечето от работещите в Благоевград са в предпенсионна и пенсионна възраст. Ниското заплащане и високият риск в работата на здравните инспектори са основните причини, заради които държавните служители от контролната институция отново излизат на протест. През целия ден работещите в здравната инспекция ще носят протестни ленти, а в обедната си почивка ще излязат пред сградата на РЗИ,предаде БНР.

Related posts

Ще се върнат ли обратно в клас учениците в село Дамяница?

Дани Тренчева

Пролетта подрани в Центъра за настаняване от семеен тип в село Брежани

admin

ВИЖТЕ как може да станете съдебен заседател в Окръжен съд – Благоевград

Дани Тренчева

Бизнес, НПО-та, културни институции и администрация обединиха сили за изготвянето на новия План за интегрирано развитие на община Симитли (ПИРО)

Дани Тренчева

Синът на загиналия експолицай Е. Янков – Петър: Няма да строим второ „Струмско“ в имота ни от 12 дка в с. Българчево, допусната е грешка в документите

admin

Вътрешният министър присъства на годишния отчет на ОДМВР-Благоевград

admin

Leave a Comment