19.04.2024
Пулсът на Югозапада Сандански

Повторно обсъждат общински дълг за близо 2 милиона лева в Сандански

Предстои повторно обществено обсъждане относно предложение на кметски екип за теглене на кредит.

На проведено предварително проучавене са присъствали само съветници, строители и общинари в Сандански. Гласът на гражданите може да се чуе на 6 октомври.

Обсъждането е за поемане на дългосрочен общински дълг от 1 970 000 лева, информираха от кабинета на кмета Атанас Стоянов. Парите са за реконструкция на пътя от село Катунци до Златолист, а също и за авторски надзор и изпълнение на обект Детско заведение за шест групи в квартал „Спартак“ в Сандански.

Срокът за погасяване е 10 години, при максимален годишен лихвен процент, плюс надбавка от над 4 процента. До обсъждане на конкретните параметри за инвестиционните проекти, засягащи детайлното поемане на дългосрочен общински дълг, на срещата от 21 септември не се е стигнало.

Припомняме, за пътя към манастира в Златолист бяха отпуснати пари от държавата, но до момента са изградени едва 400 метра в района на Катунци. Само там има асфалт. Останалата част от отсечката е настлана с пласт чакъл и е все още не е завършена. Основната причина е липсата на средства за цялостно асфалтиране.

Related posts

Болнично отделение тъне в разруха: Даряващите кръв в ОТХ към МБАЛ-Благоевград застрашени от падаща мазилка и течаща от покрива от вода

admin

Отбелязваме Седмица на гората под мотото „Аз обичам гората”

admin

Движението по път I-1 Благоевград – Кресна в участъка от Благоевград до разклона за Стара Кресна се осъществява с повишено внимание

Дани Тренчева

Селата Полена и Железница осъмнаха с първомартенска премяна

Дани Тренчева

Започна ремонтът на 87 километра от пътя Благоевград – Кулата

Горя жилище на ул. „Тодор Александров“ в Благоевград

Дани Тренчева

Leave a Comment