20.04.2024
Благоевград Пулсът на Югозапада

Здравни инспектори в Благоевград на протест, искат повече пари

Служителите в Регионалната здравна инспекция – Благоевград поставиха ултимативни искания. Те протестират символично за повишаване на възнагражденията им.

Протестът им е подкрепян от синдикалната рганизация. Служителите твърдят, че заплатите им не са увеличавани втора година, а освен това не е начисляван инфлационен индекс.

Синдикалният лидер Валентина Георгиева обяви, че ако до края на седмицата няма реакция на изпълнителната власт, ще езлязат пред здравното министерство. Повечето от работещите в Благоевград са в предпенсионна и пенсионна възраст. Ниското заплащане и високият риск в работата на здравните инспектори са основните причини, заради които държавните служители от контролната институция отново излизат на протест. През целия ден работещите в здравната инспекция ще носят протестни ленти, а в обедната си почивка ще излязат пред сградата на РЗИ,предаде БНР.

Related posts

Децата от Детска градина „Радост“ със сръчни ръчички и очи, изпълнени с щастие, сътвориха чудесни коледни писма

Дани Тренчева

Жители на Добринище блокираха пътя в посока Гоце Делчев

admin

Заради наложените противоепидемични мерки от МЗ, Община Благоевград припомня, че електронните услуги в сайта на администрацията са на разположение за жителите на града

Дани Тренчева

Пускат движението през автотунела за Рилския манастир

Дани Тренчева

„Левски“ (Крупник) не успя да победи „Спортист“ (Падеш)

Дани Тренчева

Дядо Коледа пристигна в село Черниче, за да се види лично с всички деца и заедно да запалят коледните светлини

admin

Leave a Comment