19.04.2024
Благоевград Пулсът на Югозапада

Ново нападение на куче в Благоевград! 41-годишен мъж преживя кошмар на бул. „Васил Левски“

Мъж с инициали В. Д. беше нападнат от куче на бул. „Васил Левски“ в Благоевград. Инцидентът е станал вчера следобед, съобщиха в резакцията на Струма ком близки на пострадалия.

41- годишният мъж е закаран веднага на преглед в Спешно отделение на МБАЛ Благоевград. Медици обработили раната и му направили инжекция против тетанус. Според разказа му, кучето го връхлетяло, докато вървял спокойно по улицата. Захапало го за крака и го съборило на земята, след което продължило да хапе. Свидетели се спуснали да помагат и успели да го спасят. Това е поредното нападение в областния център.

Броят на пострадалите ежедневно се увеличава, а проблемът с кучетата не е решен. Потърпевши от кучешките атаки проведоха наскоро среща с кмета Илко Стоянов. Търси се решение , но има нужда и от законови промени, за да се намери изход от ситуацията. На фона на многото нападнати хора, зачестяват и случаите на отровени кучета.

Битката човек-куче се ожесточава в областния град и се превръща в един от основните му проблеми.

Припомняме, че на среща с граждани кметът Илко Стоянов заяви: Войната между хора и кучета трябва да бъде спряна! Община Благоевград ще санкционира жители, които хранят бездомните четириноги, но реалното решение ще бъде факт, когато има законодателни промени на национално ниво. Гражданите на Благоевград започнаха да се предпазват от исказването на кмета, за да не бъдат глобявани, че хранят кучетата и това може би е още една причина кучетата да нападат гражданите и гостите на областния град.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!

Related posts

Част от учениците в София, Бургаско и Благоевградско ще учат онлайн

Дани Тренчева

Oбщина Благоевград пуска безплатни автобуси на Архангелова задушница

Дани Тренчева

Горя жилище на ул. „Тодор Александров“ в Благоевград

Дани Тренчева

ОбС- Благоевград даде зелена светлина за нов ПУП в парк “Македония“

Дани Тренчева

Прокуратурата в Благоевград разследва поемане на дългосрочен дълг от Общината

Дани Тренчева

Откраднаха пари от шивашки цех в Петрич

admin

Leave a Comment