27.07.2024
Без категория България

2347 училища и в 1799 детски градини отварят врати за новата учебна година

В 2347 училища и в 1799 детски градини ще се обучават деца и ученици през новата 2022/2023 учебна година. Това съобщи Евгения Костадинова, директор на дирекцията „Съдържание на предучилищното и училищното образование“ в Министерството на образованието и науката (МОН), съобщи пресцентърът на МОН.

През лятото имаше ремонти в близо 900 училища, като в преобладаващата част те вече са приключили. В около 60 училища ремонтните дейности ще продължат, но за учениците ще бъдат осигурени условия за нормален учебен процес.

Безплатните учебници и учебните комплекти за учениците до седми клас вече са доставени, има учебници и за ученици с нарушено зрение, и за обучаващите се в европейските училища.

Личната карта на всеки ученик е единственият документ, който остава на хартия, а бележникът може да е на хартия или електронен – по решение на училищата.

В момента МОН събира информация за обезпечеността на учебните заведения с горива за отопление и след анализ ще реагира, за да не се стигне до прекъсване на учебни занятия или до преминаване в обучение от разстояние в електронна среда.

Учебната година ще започне присъствено и ще преминава, съгласно изискванията и насоките на здравните власти, информират от МОН.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Служители на „Автомагистрали – Черно море“ще блокират АМ „Хемус“

admin

РЗИ извършва проверка за пушенето на пура на Гешев на заседание на ВСС

admin

Подробности за жестокото убийство във Враца

admin

Продължава акцията за изчезналите рибари в язовир „Мандра“

admin

Общините искат да плащат ток като битови потребители заради високите сметки

Дани Тренчева

Катастрофа затвори пътя Разград-Кубрат

admin

Leave a Comment