22.02.2024
Без категория България

2347 училища и в 1799 детски градини отварят врати за новата учебна година

В 2347 училища и в 1799 детски градини ще се обучават деца и ученици през новата 2022/2023 учебна година. Това съобщи Евгения Костадинова, директор на дирекцията „Съдържание на предучилищното и училищното образование“ в Министерството на образованието и науката (МОН), съобщи пресцентърът на МОН.

През лятото имаше ремонти в близо 900 училища, като в преобладаващата част те вече са приключили. В около 60 училища ремонтните дейности ще продължат, но за учениците ще бъдат осигурени условия за нормален учебен процес.

Безплатните учебници и учебните комплекти за учениците до седми клас вече са доставени, има учебници и за ученици с нарушено зрение, и за обучаващите се в европейските училища.

Личната карта на всеки ученик е единственият документ, който остава на хартия, а бележникът може да е на хартия или електронен – по решение на училищата.

В момента МОН събира информация за обезпечеността на учебните заведения с горива за отопление и след анализ ще реагира, за да не се стигне до прекъсване на учебни занятия или до преминаване в обучение от разстояние в електронна среда.

Учебната година ще започне присъствено и ще преминава, съгласно изискванията и насоките на здравните власти, информират от МОН.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Дневен хороскоп за 21 февруари 2022

Дани Тренчева

18 българчета в първите топ 3 позиции на състезанието по английски език Kangaroo Global Linguistics 2022

В РВД вземат по 245 000 лв. обезщетение при пенсиониране

Окончателно: ВАС отмени наредбата за безплатна храна и напитки на полицаите

admin

Отложиха делото срещу Нено Димов за водната криза в Перник

Дани Тренчева

Пред „Продължаваме промяната“ от „Български възход“ поискаха първо правителство, след това бюджет

admin

Leave a Comment