13.04.2024
Благоевград

20 са получените жалби и сигнали в РИК – Благоевград

2-3% по-ниска е избирателната активност към 16:00 часа в област Благоевград, в сравнение с миналите избори. Най-висока избирателна активност за изборите за президент и вицепрезидент е отчетена в община Белица – 42,6 %, същата е там избирателната активност и за Народно събрание. Най-ниска е избирателната активност в община Благоевград. И за двата избора тя е – 19,84%. Данните бяха съобщени на брифинг на Районната избирателна комисия в Благоевград.

Общо 6 са дефектиралите машини за гласуване в областта. В 3 Секционни избирателни комисии е преминато от машинно гласуване към гласуване с хартиени бюлетини.

20 са общо получените жалби и сигнали до този час. Част от тях са от политически партии за опити за купуване на гласове в ромските махали на Благоевград и Петрич. Получен е сигнал, че майката на един от кандидатите за народни представители е председател на избирателна комисия. Предприети са действия и дамата е сменена.

„Получен е и сигнал, че разписките от машините за гласуване се поставят в две отделни кутии, а не в една. По разпореждане на Централната избирателна комисия, едната кутия трябва да е резервна, но честа практика е да се използват и двете кутии, но в накрая на изборния ден ще се отворят и двете кутии“ – коментираха говорителят на Районната избирателна комисия в Благоевград Радослав Митрев и заместник-председателят Йордан Симонски, който се е натъкнал на подобен пример в Пето училище в Благоевград.

Източник: радио Благоевград

Related posts

Вътрешният министър присъства на годишния отчет на ОДМВР-Благоевград

admin

Дрогиран шофьор блъсна осемгодишно дете в Благоевград

admin

Д-р Огнян Митев преизбран за директор на МБАЛ – Благоевград, адвокатката Магдалена Симеонова стана зам. председател в борда на мястото на д-р А. Янакиев

admin

Факултетът по педагогика на ЮЗУ „Неофит Рилски“ отбеляза 45-годишнината от основаването си с международна научна конференция

Дани Тренчева

Благоевградският огнеборец гл. инспектор Боян Кондуров замина с военния „Спартан“ за Турция

admin

Млад мъж се опита да се самоубие в центъра на Благоевград

Дани Тренчева

Leave a Comment