16.08.2022
Благоевград

20 са получените жалби и сигнали в РИК – Благоевград

2-3% по-ниска е избирателната активност към 16:00 часа в област Благоевград, в сравнение с миналите избори. Най-висока избирателна активност за изборите за президент и вицепрезидент е отчетена в община Белица – 42,6 %, същата е там избирателната активност и за Народно събрание. Най-ниска е избирателната активност в община Благоевград. И за двата избора тя е – 19,84%. Данните бяха съобщени на брифинг на Районната избирателна комисия в Благоевград.

Общо 6 са дефектиралите машини за гласуване в областта. В 3 Секционни избирателни комисии е преминато от машинно гласуване към гласуване с хартиени бюлетини.

20 са общо получените жалби и сигнали до този час. Част от тях са от политически партии за опити за купуване на гласове в ромските махали на Благоевград и Петрич. Получен е сигнал, че майката на един от кандидатите за народни представители е председател на избирателна комисия. Предприети са действия и дамата е сменена.

„Получен е и сигнал, че разписките от машините за гласуване се поставят в две отделни кутии, а не в една. По разпореждане на Централната избирателна комисия, едната кутия трябва да е резервна, но честа практика е да се използват и двете кутии, но в накрая на изборния ден ще се отворят и двете кутии“ – коментираха говорителят на Районната избирателна комисия в Благоевград Радослав Митрев и заместник-председателят Йордан Симонски, който се е натъкнал на подобен пример в Пето училище в Благоевград.

Източник: радио Благоевград

Related posts

Арестуваха мъж, изпочупил 21 автомобила в Благоевград

Дани Тренчева

Животно умъртви един от черните лебеди в парк „Бачиново“

ЮЗУ завери служебно семестъра на всичките си студенти от Украйна

Дани Тренчева

Ексшефът на „Общинска охрана” в Благоевград К. Манов става контрольор в ОП „Чистота“

Ресторантьори и собственици на заведения от Благоевград се включиха в националния протест срещу новите ограничения

Дани Тренчева

Какви са причините за рухването на бетонната ограда на детска градина в Благоевград

Дани Тренчева

Leave a Comment