23.04.2024
112 България

19 употребили алкохол и 9 употребили наркотици шофьори хвана МВР за ден

10 045 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата. Извършен е контрол на 12 610 водачи и пътници. Съставени са 2593 фиша и 590 акта за установени административни нарушения, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори. В рамките на изминалия ден са установени общо 19 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол – 10 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 9 – с над 1,2 на 1000, трима са отказали да бъдат тествани. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 9 души, а шестима са отказали да бъдат тествани.

От обобщените данни по метода „линеен контрол“ са проверени 2124 МПС и 2391 водачи и пътници; за констатирани нарушения са съставени 609 фиша и 142 АУАН. Установени са трима водачи, шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, и двама – с над 1,2 промила. Двама са седнали зад волана под въздействието на наркотични вещества или техни аналози.

Данните са междинни и в тях са включени резултати, обобщени до 16 часа.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Честваме Преп. Мелания Римлянка

Дани Тренчева

ДПС: Следващият президент трябва да бъде стожер на Конституцията

Дани Тренчева

Голямо количество кокаин е задържан на Дунав мост 2

admin

Депутатите на ГЕРБ напуснаха пленарната зала по време на президентското слово

Дани Тренчева

Соня Момчилова е новият председател на СЕМ

admin

ДБ обсъжда дали да подкрепи кабинет на Кирил Петков, без да излъчва министри

Дани Тренчева

Leave a Comment