27.04.2024
България Темида

Прокуратурата повдигна обвинение на прокурор във връзка с казуса „Осемте джуджета“

Софийската градска прокуратура повдигна обвинение на прокурор Дилян Деянов във връзка с казуса „Осемте джуджета“. Той дойде в прокуратурата заедно с адвоката си Людмил Рангелов, но отказа коментар пред медиите.

Деянов е обвинен, че на 18.02.2020 г. е върнал неправомерно веществени доказателства  – златни монети, на лице, което не се явявало правоимащо по смисъла на закона. Наложена му е прокурорска мярка „подписка“. Рангелов посочи, че делото, по което не прецизно са върнати монетите е свързано с „Осемте джуджета“, предава БТА.

По случая са обвинени още Любена Павлова и бившият следовател Петър Петров.

Адвокатът Рангелов обясни, че „това е изпускане на налягането в грешната посока, за да може да се успокои общественото мнение, че казусът „Осемте джуджета“ има някакво развитие, не там обаче, където е неговата същност“.

Защитникът добави, че зависи от административния ръководител дали Деянов ще бъде отстранен от длъжност, като посочи, че очаква такова искане. Според Рангелов клиентът му ще бъде оправдан, но „истинските хора, които са виновни за историите около „Осемте джуджета“, засега ги няма“.

Той посочи още, че на върнатите монети не е правена експертиза и не е удостоверено, че са златни.

Related posts

КЕВР предлага по-висока цена на газа

Дани Тренчева

Сигнал за бомба в столичен мол

admin

Прогноза за времето

admin

Слави Трифонов: Да, никой не е над закона

admin

Стартира кампания срещу насилието над жени и деца

Дани Тренчева

Радостин Василев: ИТН със сигурност няма да е част от следващия парламент

admin

Leave a Comment