02.05.2024
Без категория България

Жълт код за интензивни валежи за почти цялата страна днес

Жълт код за интензивни валежи от дъжд и  гръмотевици за почти цялата страна днес.

Изключение са само четири области в североизточната част на страната – Шумен, Силистра, Добрич и Варна.

Облачността ще е значителна, купеста и купесто-дъждовна. Ще има валежи от дъжд, в планинските и югоизточните райони от страната – интензивни и придружени от гръмотевици. Има условия и за градушки. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Минималните температури ще бъдат от 9° до 14°, а максималните – от 15 – 16° в Северозападна България до 23 – 24° на места в Южна България.

По Черноморието облачността ще е променлива, често значителна и с валежи от дъжд. По-интензивни и придружени с гръмотевици ще са по южното крайбрежие. Ще духа до умерен вятър от източната четвърт. Максималните температури ще са 17 – 20°. Температурата на морската вода е 14 – 16°. Вълнението на морето ще е 3 – 4 бала.

В планините облачността ще е значителна, купеста и купесто-дъждовна. Ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд, придружени от гръмотевици. По най-високите върхове ще превалява сняг. Ще духа умерен, по високите части – временно силен източен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 14°, на 2000 метра – около 7°.

Related posts

КЕВР обсъжда увеличение в цената на природния газ

Дани Тренчева

Прогноза за времето

admin

Прогноза за времето

admin

„Български възход“ решават днес дали да подкрепят мандата на ПП

admin

Задържаха счетоводителка, присвоила огромна сума от болница

Дани Тренчева

Прокуратурата анализира 10 компютърни експертизи по разследването, по което Борисов беше арестуван

Leave a Comment