13.07.2024
112 България

13-годишен хванат да шофира след употреба на алкохол

Под надзора на Районна прокуратура – Пловдив се извършва проверка за управление на лек автомобил от 13-годишно момче след употреба на алкохол.

На 21 юли е получен сигнал в Районното управление в Раковски, че лек автомобил се движи в посока от Раковски към с. Отец Кирилово, като излязъл извън пътното платно за движение и се озовал в близката нива, съобщава Дарик.

На място пристигнали полицейски екипи. Колата е била управлявана от 13-годишно момче. При извършен тест за алкохол, пробата отчела концентрация на алкохол в кръвта му от 1,42 промила.

Установено е, че преди да се качи в автомобила малолетният бил със свои връстници на спортно игрище в Раковски, където употребили алкохол – бира. По-късно той се върнал в дома си, откъдето взел ключа от автомобила, ползван от майка му, привел го в движение и потеглил към с. Отец Кирилово. По пътя изгубил контрол, напуснал пътното платно и навлязъл в близката нива. Детето не е пострадало.

Момчето е малолетно и не подлежи на наказателна отговорност. В хода на проверката е бил съставен акт на майката за извършено нарушение по Закона за движение по пътищата.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Държавата ще подпомогне автобусните превозвачи в размер на 40 млн. лева

Дани Тренчева

МВР ще разработва нови електронни административни услуги

Дани Тренчева

Прогноза за времето 24 януари 2022

Дани Тренчева

Засилено движение по основни пътища у нас

Дани Тренчева

Млада шофьорка предизвика ПТП и пострада

admin

Какви са цените на основните продукти в ЕС в сравнение с България?

admin

Leave a Comment