26.04.2024
България Политика

Радостин Василев: ИТН предаде българския народ

Днес е началото на един цивилизован избор – между дълго критото зло и доброто. Аз не съм предател и моите колеги (напусналите ИТН – б. ред.) не са предатели. Това каза от парламентарната трибуна напусналият ПГ на „Има такъв народ“ депутат и министър на младежта и спорта в оставка Радостин Василев по време на дебата по искането на ГЕРБ, ИТН, ДПС и „Възраждане“ за предсрочно освобождаване на председателя на парламента Никола Минчев.

Аз учредих ИТН, борих се, бях най-големият привърженик на Слави Трифонов. Но не мога да предпочета моя лидер пред българския народ, заяви Василев.

Днес виждам в лицата на моите колеги огромен срам – те не искат да стоят до Тошко Йорданов в момента. От трибуната говорят само Тошко Йорданов и Станислав Балабанов, другите ги е срам. Призовавам Ива Митева – не приемайте поста председател на Народното събрание. ИТН предаде българския народ. Не ставайте съучастници в това. Не подкрепяйте преврата в държавата, държавата ни е по-важна от всичко, подчерта Радостин Василев.

Аз съм горд основател на ИТН, каза в отговор депутатът от Има такъв народ Андрей Чорбанов. Трябва да заявя, че участието ни в тази коалиция ни струва страшно много. Изгубихме много привърженици в опит да променим държавата. Искрено се надявам, че това ще се промени бързо, каза той.

Видяхме човек, който изпраща хора, които да принудят един народен представител да напусне парламентарната си група. Такива хора скоро време ще са в прокуратурата, заяви Станислав Балабанов.

Related posts

Отново бомбени заплахи в столични училища

admin

Вариант за кабинет – имената на министрите, които се спрягат

Дани Тренчева

Изчезналият преди 61 дни в Перник Емил Боев е бил забелязан в София

admin

Защо пазаруваме двойно по-скъпо от англичаните?!

admin

Спешните медици излизат на национален протест на 19 октомври

admin

Първи думи на Кирил Петков като премиер: Ще сменя културата на това какво означава да си начело

Дани Тренчева

Leave a Comment