28.04.2024
Без категория България

Прогноза за времето

Атмосферното налягане e по-ниско от средното за месеца и ще остане без съществена промяна, съобщават от НИМХ.

В Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна и на много места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Има условия за градушки. В Западна България валежите ще са значителни по количество. В Източна България само в отделни райони ще превали и прегърми, там ще има и повече слънчеви часове. Ще духа слаб в източните райони до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 24° и 29°, в Западна България – малко по-ниски, до 20°-21°, в София – около 21°.

В планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Сутринта в отделни райони, а около и след обяд на много места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. На места явленията ще са интензивни и значителни по количество. Ще духа умерен вятър от север-североизток, по високите част от от юг-югоизток. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 17°, на 2000 метра – около 11°.

По Черноморието преди обяд ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста облачност и на отделни места краткотрайно ще превали. Ще духа слаб до умерен  вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са . Температурата на морската вода е 21°-23°. Вълнението на морето ще бъде около 3 бала.

 

Related posts

Над 1300 са вече жертвите на земетресението в Турция и Сирия

admin

Подходящите за зимата гуми са задължителни от днес

Дани Тренчева

КАТ ще следи с камерите на тол системата. Ще глобява и за превишена средна скорост, наказанията драстични

Задържаха двама криминално проявени за заливането с киселина на гадателката в Пловдив

admin

Спасиха четиригодишно дете, почти удавено в басейн

admin

Купуваме още осем самолета F-16 блок 70

admin

Leave a Comment