26.04.2024
Благоевград Пулсът на Югозапада

Емблематичен хотел в Благоевград обявен за публична продан

Хотел „Ален мак“ в идеалния център на Благоевград бе обявен за публична продан срещу начална цена за надаване от 16 860 586,40лв. без ДДС, пише  struma.bg.

Хотелът, който е собственост на „Мак турс“ АД, се продава заради свръхзадлъжнялост на собственика му Методи Калъмбов.

Припомняме, че в началото на миналата година, собственикът на транспортна фирма с тирове Красимир Ангелов купи срещу близо 600 000 лв. помещението под някогашния нощен бар на хотел „Ален мак“ в центъра на Благоевград, където в момента се помещава „Интернешънъл Асет Банк”.

Това бе първата за годината голяма сделка за недвижим имот в областния център на Пиринско, реализирана успешно от частния съдебен изпълнител Александър Цанковски. При това тя бе сключена още на първия търг, обявен от Цанковски, за помещението от 155 кв.м.

Красимир Ангелов е слабо известен в Благоевград. За него се знае само, че е роден през 1973 г. и е племенник на строителния предприемач Мариус Цонев-Семкара. Семкара се прочу преди години, когато десетки собственици на апартаменти в нова благоевградска кооперация скочиха срещу него, тъй като ги бе зарязал, без да им прекара ток, но не бе пропуснал да им прибере парите. По-късно банка обяви за продан 3 магазина, апартамент и студио в друга негова кооперация, за да си прибере парите.

Според Търговския регистър племенникът има доста по-успешен бизнес от този на Семкара – Красимир Ангелов има участие в 6 фирми.

 

Парите от продажбата на банковия офис влизат в „Интернешънъл Асет Банк” заради непогасена ипотека от досегашния му собственик Методи Калъмбов.

Офисът е част от бившия „Балкантурист“, който екскомендантът приватизира в първите години след демократичните промени. Той бе ипотекиран от основната фирма на Калъмбов „Мак Турс” АД през 2016 г. срещу отпуснатия му от „Интернешънъл Асет Банк” кредит от близо 6 млн. лв., с които дъщеря му построи хотел „Рилец” до Рилския манастир.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Дирекция „Социално подпомагане“ – Благоевград стартира кампания за предоставяне на еднократната финансова подкрепа за отопление в размер на 300 лева

Дани Тренчева

Жена пострада при инцидент с газова бутилка в Дупница

Дани Тренчева

Затворени са вратите на музея в Благоевград

Дани Тренчева

Мъж загина при пожар в Кюстендилско

Дани Тренчева

Община Разлог започна ремонт на помещенията в сградата на кметството в село Баня

admin

Животновъди и земеделци от Благоевград са обезпокоени, искат среща с кмета Илко Стоянов

Leave a Comment