27.04.2024
България Темида

Делото за откритата в куфар Евгения продължава

Делото за убийството на Евгения Чорбанова продължава по същество в Софийския градски съд с разпит на свидетели. През декември м.г. съдебният състав отказа да върне обвинителния акт на прокуратурата, както поиска защитата на подсъдимите за престъплението – съпругът на убитата Орлин Владимиров и баща му Пламен.

Първа свидетелства майката на Евгения. Капка Чорбанова заяви, че според нея и съпруга ѝ мотивът за престъплението не е ревност, а материален – парите за апартамент, който Евгения и Орлин са искали да купят.

Тя разказа, че не знае семейството да е имало проблеми. Имало обаче един случай, през април 2021 г. – няколко месеца преди убийството, когато Орлин е изгонил от жилището им съпругата и детето си, те се върнали на следващия ден. Също така Евгения споделила на майка си, че Орлин ѝ проверявал тайно телефона с кого си пише.

Майката добави, че не знае Евгения да е имала връзка с друг мъж. Още в началото, след като Евгения била обявена за издирване, тя поискала Орлин да мине на детектор на лъжата, но той отказал. Тя каза още, че Орлин е монтирал камери в детските играчки на детето, за да следи жена си.

По делото предстои да бъдат разпитани още бащата на Евгения, брат ѝ и съпругата му, както и други близки. Преди днешното заседание пред Съдебната палата отново се събраха приятели на убитата с искане за справедливост, предаде БТА.

Тялото на Евгения Чорбанова беше открито през 2021 г. в куфар във водоем. Тя изчезна през октомври, а тялото ѝ беше намерено през ноември. Мъжът на убитата ползвал телефона ѝ и нейните профили в приложения за комуникация. Той участвал и в издирването на съпругата си. Според разследващите бащата Пламен Владимиров е съдействал на сина си да прикрие следите на престъплението. Обвинението посочва, че престъплението е извършено по особено мъчителен начин за жертвата и тя е осъзнавала какво се случва.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Времето до края на седмицата

admin

Рисковете от приемането на еврото

admin

Мълния уби млад мъж

admin

Километрична опашка от тежкотоварни камиони на „Кулата“

Дани Тренчева

Обсъждат нови ограничителни мерки заради Омикрон

Дани Тренчева

ГЕРБ внесе вота на недоверие срещу кабинета

Leave a Comment