27.04.2024
Благоевград Пулсът на Югозапада

Голям скандал тресе МБАЛ-Благоевград заради обществена поръчка за охрана

Голям скандал тресе МБАЛ-Благоевград заради обществена поръчка за осигуряване на физическа, денонощна, невъоражена охрана на сградите на Многопрофилна болница за активно лечение в Благоевград.

Скандалното е, че шефът на болницата е замесен в предварителен заговор, че определена охранителна фирма ще спечели поръчката. Службите вече разполагат със солидна информация, която уличава управителя на благоевградската болница в престъпление. Още повече, че предстои процедура и изискванията към кандидатите в обществената поръчка, както и условията за участие са ограничени за много охранителни фирми в областния град, тъй като се изискват сертификати за тези фирми, които са допуснати до участие в обществената поръчка.

По фрапиращо в случая е, че има изисквания, в които участникът трябва да разполага с квалифициран личен състав минимум 8 човека назначен персонал на трудово правоотношение, като за прогнозна стойност на обществената поръчка е посочена сума до 132 000 лева за срок от 24 месеца.

Най-вероятно юристите на МБАЛ Благоевград не са се съобразили с това, че сумата от 132 000 лева, разделена за срок от 24 месеца за посочените 8 охранители, ще бъде месечно възнаграждение под минималната работна заплата.

Както за службите, така и за благоевградската общественост не е тайна, че охранителна фирма Алфа ще спечели поръчката с благословията на управителя.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!

Related posts

Старшата възраст на „Септември“ (Симитли) с убедителна победа на „Марек“ (Дупница)

Дани Тренчева

И Крупник почете 144-та годишнина от Освобождението на България

Дани Тренчева

„Септември“ (Симитли) с равенство срещу ЦСКА 1948

Дани Тренчева

Нова серия на отровени бездомни кучета в Благоевград

admin

Откраднаха голяма сума пари и златни накити от частен дом в Банско

Дани Тренчева

Мъж с COVID-19 скочи от терасата на реанимацията в Благоевград

Дани Тренчева

Leave a Comment