24.04.2024
Благоевград Пулсът на Югозапада

Доставчикът на закуски в училищата, благоевградчанинът Ст. Шалявски, отърва санкция на ДФЗ за кашкавал…

Благоевградчанинът Стефан Шалявски, който от години доставя на всички училища и детски градини в общината плодове и зеленчуци, успя да спаси санкция от ДФЗ, след като фондът се заяде с кашкавала в менюто. От общо одобрените за подпомагане на фирмата му „Терра Веджис” ЕООД 178 479 лв. през март миналата година фондът отказал да плати поредния транш от 1287,63 лева без ДДС за доставен през януари 2021 г. кашкавал по схема „Училищно мляко“ в общините Благоевград, Рила, Кочериново и Кюстендил. Мотивът бил несъответствие между раздадените от дружеството в учебните заведения количества кашкавал, които били повече от закупените количества от продукта.

Съдебна експертиза обаче се довери на документите, според които от раздадените предишния ноември кашкавал на Шалявски му останали порции и оттам се получава разликата. Според вещото лице на 01.01.2021 г. остатъкът на кашкавал е бил 749 броя индивидуални опаковки по 0.30 кг със срок на годност до 10.01.2021 г., като 428 бр. са раздадени до 10.01.2021 г., а след датата на годност са пласирани и останалите 321 броя.

Фактът, че 321 дози вече са били извън срока на годност, но са раздадени на децата, обаче е останал встрани от вниманието на магистратите, които са гледали само сбора на порциите. Те присъдиха на Шалявски и 150 лв. разноски по делото, които ДФЗ трябва да му плати.

ВАНЯ СИМЕОНОВА в.Струма

Related posts

Безобразие! Вандали изпочупиха фиданките, засадени до стадиона в село Полето

Дани Тренчева

Американският университет въвежда зелен сертификат за обучение

Дани Тренчева

45 ГОДИНИ КИТАРО-МАНДОЛИНЕН ОРКЕСТЪР „СТЕФАН БОРИЛОВ“

admin

Нападнаха жена на бензиностанция край Кресна

Полицаи хванаха пияна украинка зад волана в Банско

admin

В Симитли ще бъде отбелязан храмовия празник на параклиса „Св. Стилиян“

Дани Тренчева

Leave a Comment