28.04.2024
България Политика

Бойко Борисов: Слагаме мандата на масата

ГЕРБ ще предложи кандидат за министър-председател с първия мандат и ще състави правителство. Това заяви председателят на партията Бойко Борисов.

Името на кандидата за министър-председател ще бъде обявено утре в парламента. Но по думите на Борисов той ще бъде „безспорен, а изборът му е това, което българите очакват точно в този момент – човек, който може да изведе икономиката, индустрията, модернизацията в посока, която всички ние очакваме„.

„Обръщам се към всички партии – избори през август без бюджет със служебно правителство ще бъде  катастрофа. Всеки отговорен политик, който взема заплата за тази работа, не може да остави парламентът да работи месец и нещо, без да произведе нищо. Не можем да оставим в следващите дни и месеци хаосът в държавата да продължи“, отсече Борисов.

И обобщи: „Слагаме мандата на масата„.

Той поясни, че се обръща на първо място към „Продължаваме промяната-Демократична България“ да се включат в попълването на „празните квадратчета“ за министри. А ако те откажат – и към всички останали.

„Към ПП се обръщам. Най-стабилните европейски демокрации работят по този начин. Слагаме на масата програмата, слагаме тези приоритети, слагаме приемлив премиер. И правим правителство. Не можем повече да разделяме на добри и лоши партиите в българския парламент, всички те са излъчени от българския народ. Договаряме, правим с тях, дали са експерти, политици… Не ни интересуват квоти„, каза Борисов. И заключи по адрес на ПП-ДБ: „Ако сме с тях, ще е много добре“.

Но ако не, „Разчитаме на другите да го направят. Слагаме мандата на масата и търсим отговорните партии, за да преведем страната през това блато“.

Борисов призна, че Румен Радев е в правото си да критикува партиите. Но в същото време го посочи като главен виновник за политическата криза през последните две години. 

Related posts

Убиха мъж по време на празненство в Първомай

Дани Тренчева

Главна инспекция по труда с нов директор

admin

Кирил Петков: Вземаме мерки за подсигуряване на продоволствието на България

Дани Тренчева

Интензивен трафик на „Калотина“ и „Капитан Андреево“

admin

Енергийният министър: Няма проблем с количествата горива в България

Дани Тренчева

Прогноза за времето

admin

Leave a Comment