25.04.2024
България

Започна контролирано изпускане на язовир „Студена“

МОСВ измени графика на условията за поддържане обема на язовир „Студена“ и начина на неговото управление и ВиК – Перник започна от миналата нощ контролирано изпускане на вода. Както „Струма” писа, след среща на областния управител на Перник Кирил Стоев и управителя на водното дружество инж. Борислав Иванов с министъра на околната среда и водите Борислав Сандов миналата седмица ръководството на ВиК е изпратило писмо с искане за намаляване на водния обем в пернишкия язовир, а причината са очакваните валежи през този сезон, както и обилното снеготопене.

„Водният обем на язовира трябва да се поддържа около 23 000 000 куб.м, което осигурява свободен обем при обилни валежи“, обясни управителят на ВиК – Перник инж. Борислав Иванов, но МОСВ е преценило, че обемът трябва да се поддържа около 24 000 000 куб.м.

В момента водният обем в язовир „Студена“ е 21 941 600 куб.м при капацитет 25 519 100 куб.м. Отчетеният приток е 4202 л/сек., а разходът е 695л/сек. Започналото контролирано изпускане е 0.950 куб.м/сек.

Related posts

Дрогиран шофьор удари патрулка при опит за избяга от полицията

admin

НС изслушва на закрито заседание министрите на отбраната и на вътрешните работи

Почитаме Св. 20 хиляди мчци, изгорени в Никомидия

Дани Тренчева

Десислава Атанасова скочи на „Промяната“: Пълен провал в публичните финанси!

admin

На път за празниците: Полицаи ще водят от трафика агресивните шофьори

admin

Министерският съвет заседава днес

admin

Leave a Comment