29.05.2022
Covid-19 България

Янев за мерките: Готов съм да понеса отговорността

„Въведените COVID мерки не са самоцел – направихме необходимото да ги отложим до последния възможен момент“, това заяви на брифинг пред медиите министър-председателят Стефан Янев по повод мерките на служебното правителство в контекста на пандемичната ситуация в страната. Заедно с премиера са и министърът на финансите Валери Белчев, министърът на икономиката Даниела Везиева и министърът на енергетиката Андрей Живков.

Янев бе категоричен, че локдаун няма, въпреки спекулациите.“Това, което предприемаме като временна мярка, е изцяло провокирано от необходимостта да запазим живота на българските граждани и стабилността на здравната система, защото алтернативата е да затворим държавата“, обясни Янев.

„Аз съм склонен да понеса цялата политическа отговорност“, допълни той.

По повод кризата с нарастващите цени в енергийната сфера, премиерът заяви, че със свое решение от днес Министерският съвет прие програма за компенсиране на небитови крайни клиенти на електрическа енергия. От нея ще се възползват над 630 000 небитови крайни клиенти, добави Янев. 

„Те ще получат компенсация от 110 лева на мегаватчас, помощта ще се отпуска автоматично въз основа на сключен договор между Министерство на енергетиката и търговци на електрическа енергия“, обясни министър-председателят.

Източник: dariknews.bg

Related posts

Кацаров: Неоснователни са твърденията, че няма по-строги мерки заради предизборната кампания

Дани Тренчева

До края на другата седмица телата на жертвите ще бъдат освободени

Дани Тренчева

Скривалище на ТЕЦ „Бобов дол“ може да побере стотици хора в централата

Дани Тренчева

Радев към 47-ото НС: От вас зависи да затворите епохата на прехода

Дани Тренчева

Необходими ли са промени в медийния закон у нас

Дани Тренчева

Денков: Ще предложа пет неучебни дни между двата срока

Дани Тренчева

Leave a Comment