23.01.2022
Covid-19 България

Ще има ли промяна в условията за влизане в страната за туристите

От 1 декември вероятно ще отпадне изискването туристите, пристигащи от червена зона, освен зелен сертификат, да имат и PCR тест. Това съобщи в Пловдив министърът на туризма Стела Балтова.

Вчера хотелиери от Сандански сигнализираха, че автобуси с гръцки туристи с часове стоят блокирани на границата заради новата заповед. Част от тях дори се отказват от резервациите си. Това накара браншът да излезе с открито писмо, в което изразява опасенията си, че това ще повлияе на предстоящия зимен туристически сезон.

„Съвсем скоро ще бъде издадена нова заповед. Днес съм разговаряла с министъра на здравеопазването. От 1 декември това изискване отпада“, заяви Стела Балтова. „Нашите зимни курорти са готови. Те са готови първо с високата категория настанителната база. Готови са с това, че успяха да създадат условия, в зависимост от указанията на министъра на здравеопазването, от здравния протокол за зимните курорти, които всъщност да гарантират, че всички туристи, които посетят нашите зимни курорти, първо ще се чувстват комфортно, уютно и паралелно с това ще бъдат избегнати всички възможности от по-нататъшна зараза”, заяви министър Балтова.

Източник: NOVA

Related posts

Транспортният министър поиска допълнително наблюдение на жп инфраструктурата

Дани Тренчева

Недекларирани 210 000 евро откриха митническите служители на МП Капитан Андреево

Дани Тренчева

Учениците ще посещават индивидуалните часове и изпити в училище без COVID тестове

Дани Тренчева

Започва данъчната кампания

Дани Тренчева

Радев в отговор на Панов: Аз съм човек на дълга

Дани Тренчева

Сачева: Народът не иска да изчегърта ГЕРБ

Дани Тренчева

Leave a Comment