29.05.2024
Covid-19 България

Ще има ли промяна в условията за влизане в страната за туристите

От 1 декември вероятно ще отпадне изискването туристите, пристигащи от червена зона, освен зелен сертификат, да имат и PCR тест. Това съобщи в Пловдив министърът на туризма Стела Балтова.

Вчера хотелиери от Сандански сигнализираха, че автобуси с гръцки туристи с часове стоят блокирани на границата заради новата заповед. Част от тях дори се отказват от резервациите си. Това накара браншът да излезе с открито писмо, в което изразява опасенията си, че това ще повлияе на предстоящия зимен туристически сезон.

„Съвсем скоро ще бъде издадена нова заповед. Днес съм разговаряла с министъра на здравеопазването. От 1 декември това изискване отпада“, заяви Стела Балтова. „Нашите зимни курорти са готови. Те са готови първо с високата категория настанителната база. Готови са с това, че успяха да създадат условия, в зависимост от указанията на министъра на здравеопазването, от здравния протокол за зимните курорти, които всъщност да гарантират, че всички туристи, които посетят нашите зимни курорти, първо ще се чувстват комфортно, уютно и паралелно с това ще бъдат избегнати всички възможности от по-нататъшна зараза”, заяви министър Балтова.

Източник: NOVA

Related posts

Черна статистика

admin

МОН отменя изискването за представяне на зелен сертификат от 1 март

Дани Тренчева

Лятната ковидна вълна започна да покосява медиците на първа линия в МБАЛ – Благоевград

admin

Коалиционно споразумение: Председателят на НС ще се сменя всяка година

Дани Тренчева

56 лица са задържани в спецакцията срещу наркотиците

admin

COVID-19: Нови 1150 случая, има починали

admin

Leave a Comment