31.01.2023
Covid-19 България

Ще има ли промяна в условията за влизане в страната за туристите

От 1 декември вероятно ще отпадне изискването туристите, пристигащи от червена зона, освен зелен сертификат, да имат и PCR тест. Това съобщи в Пловдив министърът на туризма Стела Балтова.

Вчера хотелиери от Сандански сигнализираха, че автобуси с гръцки туристи с часове стоят блокирани на границата заради новата заповед. Част от тях дори се отказват от резервациите си. Това накара браншът да излезе с открито писмо, в което изразява опасенията си, че това ще повлияе на предстоящия зимен туристически сезон.

„Съвсем скоро ще бъде издадена нова заповед. Днес съм разговаряла с министъра на здравеопазването. От 1 декември това изискване отпада“, заяви Стела Балтова. „Нашите зимни курорти са готови. Те са готови първо с високата категория настанителната база. Готови са с това, че успяха да създадат условия, в зависимост от указанията на министъра на здравеопазването, от здравния протокол за зимните курорти, които всъщност да гарантират, че всички туристи, които посетят нашите зимни курорти, първо ще се чувстват комфортно, уютно и паралелно с това ще бъдат избегнати всички възможности от по-нататъшна зараза”, заяви министър Балтова.

Източник: NOVA

Related posts

Задържаха счетоводителка, присвоила огромна сума от болница

Дани Тренчева

Радев: Правителството управлява успешно COVID кризата

Дани Тренчева

За първи път ще има матура по рядък език

Дани Тренчева

Прогноза за времето 11 януари 2022

Дани Тренчева

СЗО: Да не се затварят училищата в Европа като мярка срещу COVID-19

Дани Тренчева

Задържаха под стража мъж, изнасилил малолетна

admin

Leave a Comment