29.05.2024
Банско Пулсът на Югозапада

Хотелиери прогнозират покачване на цените на нощувките в Банско

Родни хотелиери правят всичко възможно да не повишават цените на нощувките, въпреки че разходите им са много по-големи в сравнение с миналогодишните. Банско не прави изключение. Джеймс Хюс се установява в българския курорт преди години, а дотогава обикаля различни туристически дестинации по света.

„Банско е едно уникално място. Нашите хотели са много по-хубави от чуждестранните такива. Туристите тук свикнаха на хубавите ресторанти, спа центровете и лукса”, обясни той и добави, че скоро и Банско ще промени подхода си към ценообразуването.

„Предстои вдигане на цените и може би Банско няма да е евтина дестинация. Имаме прекрасни 4-5 звездни хотели, които отдаваме за без пари”, допълни Хюс.

Според него покачване на цените ще се очаква и поради други причини. Туристите все повече търсят ресторанти с автентична кухня.

„Няма друга кухня, като тази в Банско. Имаме огромни плата с храна, хубава ракия, жива музика- това е уникално и привлича туристите”, каза още той.

Джеймс Хюс е на мнение, че повишените цени няма да откажат туристите, тъй като те ще са готови да плащат скъпо за безопасни COVID  зони.

 Тони Даскалова е българска, завърнала се в България след години в Лондон. Живее в София и се готви да празнува в Банско.

„Имаме сертификати, всички в групата ми са ваксинирани. За да менажираме риска решихме да се тестваме преди да заминем. Трудно ми е обаче да коментирам тазгодишните цени, тъй като миналата година не празнувахме в родни курорти. Предполагам, че ще получим задоволителни цена и качество”, обясни тя.

Източник: NOVA

Related posts

Нов застрахователен офис отвори врати в Симитли, кметът Апостол Апостолов бе сред официалните гости

Дани Тренчева

Водоснабдяването в село Черниче ще бъде преустановено на 26 юли

admin

И в село Черниче се подготвят с пълна сила, защото СУРВА идва!

Дани Тренчева

Отстъпка за всички, платили данъците си за 2023 година, до края на април

admin

Община Сандански започна прием на заявления за Културен календар 2022

Дани Тренчева

2 449 на 100 хил. души е заразната заболеваемост от COVID – 19 в област Благоевград на 14-дневна база

Дани Тренчева

Leave a Comment