20.08.2022
Банско Пулсът на Югозапада

Хотелиери прогнозират покачване на цените на нощувките в Банско

Родни хотелиери правят всичко възможно да не повишават цените на нощувките, въпреки че разходите им са много по-големи в сравнение с миналогодишните. Банско не прави изключение. Джеймс Хюс се установява в българския курорт преди години, а дотогава обикаля различни туристически дестинации по света.

„Банско е едно уникално място. Нашите хотели са много по-хубави от чуждестранните такива. Туристите тук свикнаха на хубавите ресторанти, спа центровете и лукса”, обясни той и добави, че скоро и Банско ще промени подхода си към ценообразуването.

„Предстои вдигане на цените и може би Банско няма да е евтина дестинация. Имаме прекрасни 4-5 звездни хотели, които отдаваме за без пари”, допълни Хюс.

Според него покачване на цените ще се очаква и поради други причини. Туристите все повече търсят ресторанти с автентична кухня.

„Няма друга кухня, като тази в Банско. Имаме огромни плата с храна, хубава ракия, жива музика- това е уникално и привлича туристите”, каза още той.

Джеймс Хюс е на мнение, че повишените цени няма да откажат туристите, тъй като те ще са готови да плащат скъпо за безопасни COVID  зони.

 Тони Даскалова е българска, завърнала се в България след години в Лондон. Живее в София и се готви да празнува в Банско.

„Имаме сертификати, всички в групата ми са ваксинирани. За да менажираме риска решихме да се тестваме преди да заминем. Трудно ми е обаче да коментирам тазгодишните цени, тъй като миналата година не празнувахме в родни курорти. Предполагам, че ще получим задоволителни цена и качество”, обясни тя.

Източник: NOVA

Related posts

Радослав Митревски: „Не съумяхме да изиграем мача по най-правилния начин“

Народни избраници от Благоевградско със завидни имоти и спестявания

admin

Опит за кражба на бюст-паметника на Христо Ботев в Благоевград

Дани Тренчева

На Игнажден най – добрият „полазник“ Дядо Коледа посети децата в група „Сърнички“ на Детска градина „Радост“

Дани Тренчева

Благотворителен празничен базар организират учениците и учителите на Обединено училище „Св. Паисий Хилендарски“ – село Долно Осеново

Дани Тренчева

Коалиция ГЕРБ-СДС регистрира листата си с народни представители за област Благоевград за предстоящите парламентарни избори

Дани Тренчева

Leave a Comment