23.01.2022
Банско Пулсът на Югозапада

Хотелиери прогнозират покачване на цените на нощувките в Банско

Родни хотелиери правят всичко възможно да не повишават цените на нощувките, въпреки че разходите им са много по-големи в сравнение с миналогодишните. Банско не прави изключение. Джеймс Хюс се установява в българския курорт преди години, а дотогава обикаля различни туристически дестинации по света.

„Банско е едно уникално място. Нашите хотели са много по-хубави от чуждестранните такива. Туристите тук свикнаха на хубавите ресторанти, спа центровете и лукса”, обясни той и добави, че скоро и Банско ще промени подхода си към ценообразуването.

„Предстои вдигане на цените и може би Банско няма да е евтина дестинация. Имаме прекрасни 4-5 звездни хотели, които отдаваме за без пари”, допълни Хюс.

Според него покачване на цените ще се очаква и поради други причини. Туристите все повече търсят ресторанти с автентична кухня.

„Няма друга кухня, като тази в Банско. Имаме огромни плата с храна, хубава ракия, жива музика- това е уникално и привлича туристите”, каза още той.

Джеймс Хюс е на мнение, че повишените цени няма да откажат туристите, тъй като те ще са готови да плащат скъпо за безопасни COVID  зони.

 Тони Даскалова е българска, завърнала се в България след години в Лондон. Живее в София и се готви да празнува в Банско.

„Имаме сертификати, всички в групата ми са ваксинирани. За да менажираме риска решихме да се тестваме преди да заминем. Трудно ми е обаче да коментирам тазгодишните цени, тъй като миналата година не празнувахме в родни курорти. Предполагам, че ще получим задоволителни цена и качество”, обясни тя.

Източник: NOVA

Related posts

Над 140 000 са ваксинираните в Област Благоевград

Дани Тренчева

Служели на МВР охраняват сградата на Държавно горско стопанство в Разлог

Дани Тренчева

В истински празник се превърна коледното тържество на Дневен център за деца и младежи с увреждания „Слънчев ден“ – град Симитли

Дани Тренчева

Състезание „Аз обичам България” се проведе в Обединено училище „Св. Паисий Хилендарски“ – село Долно Осеново

Дани Тренчева

109 години от Освобождението на Разлог

Дани Тренчева

Мобилно приложение улеснява разделното събиране на отпадъци в Благоевград

Дани Тренчева

Leave a Comment