29.03.2024
Благоевград Пулсът на Югозапада

Хотелиери и ресторантьори излизат на протест

Асоциации на заведенията, туристическият бранш и ритейл центровете организират национален протест в четвъртък, 28 октомври. Те се обявяват срещу COVID мерките на служебното правителство и конкретно срещу въвеждането на „зеления“ сертификат, като го определят за дискриминационен. 

В Благоевград представители на бранша ще протестират в 15:00 часа пред сградата на Регионалната здравна инспекция. Това съобщи за Радио Благоевград Васил Димитров, зам.-председател на местната Асоциация на ресторантьорите. Той заяви, че протестът е заради спуснатите мерки, които не са адекватни: „След като искат да обявят такъв „зелен“ сертификат, и той да важи само за заведения, фитнеси, молове, театри и т.н., това ще бъде единствено хубаво и приложимо, когато този сертификат е вкаран при над 50-60 процента от населението. Когато такъв сертификат липсва или е вкаран само при 20 процента от населението, всички тези сектори са обречени на пълна катастрофа, на фалит. Искаме да работим по нормален начин или ако тези мерки останат, задължително трябва да има някакво подпомагане на този сектор“, изтъкна Васил Димитров.

Related posts

63-годишен шофьор изгуби контрол над автомобила си и се удари в бетонова ограда

Дани Тренчева

Община Симитли спечели пореден важен проект – изгражда фотоволтаични системи на обществени сгради

admin

Късметлията, извадил Богоявленския кръст от река Брежанска посети Центъра за настаняване от семеен тип в селото

Дани Тренчева

„Септември“ (Симитли) изпусна трите точки от „Спортист“ (Своге)

Дани Тренчева

Американският университет в България учредява „Граждански почетен медал” за ученици

Дани Тренчева

Кметът на Симитли Апостол Апостолов бе официален гост на тържественото отбелязване на 20-ата годишнина от създаването на Басейнова дирекция – Благоевград

admin

Leave a Comment