24.04.2024
Пулсът на Югозапада Сандански

Хлябът в Сандански поскъпна с 20%

Със средно 20% поскъпна от вчера хлябът в Сандански. Типовият заводски хляб от 700 г, който досега се продаваше за 1,80 лв., вече струва 2.20 лв. Цената на най-масовия бял хляб 700 грама от 1,70 лв. от вчера вече е 2.00 лв., по-малкият хляб от 500 грама от 1,40 лв. вече е 1.70 лв.

„Без хляб не сядаме на масата, все едно не си закусил, обядвал или вечерял”, каза санданчанката Величка Димитрова. „Преди купувах типов хляб от голяма верига на цена от 1,16 лв. за 700 грама, но сега цената му скочи драстично на 1,70 лева. Как ще я караме при тези цени!”, заяви В. Димитрова.

Хлебопроизводителят от Сандански Борис Иванов вчера по телефона сподели, че е принуден да увеличи цената на хляба. „Принудих се да съкратя тримата работници. Сега в пекарната работим цялото семейство – аз, съпругата ми, синът и снахата. Започваме работния процес от късния следобед, към 16.00 ч., и всички сме във фурната докъм 21.00 часа, когато започваме да печем хляба. Един от нас остава до сутринта, до 4 часа, докато се изпече хлябът. След това отново сутринта се включват всички, към 5.30 часа започваме да разнасяме хляба по търговската мрежа”, каза Б. Иванов.

„Зареждаме магазини из целия град и в селата в района. За първи път през последните години ми се налага да повиша цената с повече от 5-10 процента. И сега с тези нови цени клиентите отново ще обвинят нас, хлебарите”, допълни той.

Засега цените на баничките, милинките и сиренките остават непроменени. Но в търговската мрежа в Сандански се появи баничка с фермерско сирене и масло на цена 4.20 лв., при обикновената баничка от 1.50 лв., македонски бюрек 2.20 лв. и вита баничка по селска рецепта за 1.70 лв.

Related posts

311 000 бюлетини пристигнаха в Благоевград

Дани Тренчева

Дисбаланс в цените на имотите в Благоевград. Ето къде и какви са цените

admin

Коалиция ГЕРБ-СДС регистрира листата си с народни представители за област Благоевград за предстоящите парламентарни избори

Дани Тренчева

Катастрофа затвори движението при околовръстния път на Кюстендил

Дани Тренчева

Единадесетокласничката Ивана Димитрова от Симитли с бронзов медал в Национален конкурс с международно участие „България в картини и слово” 2023

admin

Община Симитли с два електромобила по програма на Националния доверителен екофонд

admin

Leave a Comment