06.07.2022
Благоевград Пулсът на Югозапада

Фрапиращи нарушения в Онкологията в Благоевград

Кметът на Благоевград Илко Стоянов изнесе данни на брифинг за фрапиращи нарушения в Онкологията в града.

„Преди няколко месеца беше сменен управителя на Онкологичната болница и беше започнат одит за проверка на цялостното състояние на общинското дружество“, каза той, като обясни, че той продължава и в момента.

„В края на миналата седмица, а сега вече и на Медицински съвет се запознахме с фрапиращи нарушения – нагло, цинично и безпардонно. Над 200 хиляди лева за две години са присвоени“, подчерта той.

Схемата, по която се е действало е следната – парите за лекарства на онкоболните са били осчетоводявани, че са плащани пари за лекарства, но вместо обаче да се платят те са били превеждани на Взаимноспомагателната каса (ВСК), след което счетоводителя отива и ги изтегля на каса, предава DarikNews.bg.

За фактите, които са събрани до момента ще бъде подаден сигнал в районна прокуратура. Той обясни, че доставките на лекарства няма да бъдат спрени. „Ще бъдат спрени течовете на средства“, каза той.

„Главният финансист на Онкологията е освободен“, обясни той. Освен от източваните пари на онкоболните е имало злоупотреби и с обществени поръчки.“ Най-важното е да запазим финансовата стабилност на болницата“, каза Стоянов.

Related posts

Иновативна дисциплина „Дизайн на услуги“ влиза в Еxecutive МВА програмата на Американския университет

Дани Тренчева

Остават 2 дни до първия официален мач на „Септември“ (Симитли) за годината

Дани Тренчева

Окръжният съд в Благоевград насрочи открито заседание във връзка с Европейската заповед за арест на Елена Удря

Кметът Апостолов: След оценка на държавна приемателна комисия новият мост между Симитли и кв. Ораново ще бъде пуснат в експлоатация

Дани Тренчева

63-годишен шофьор изгуби контрол над автомобила си и се удари в бетонова ограда

Дани Тренчева

Ваксинираха срещу COVID-19 първите 10 деца у нас

Дани Тренчева

Leave a Comment