23.03.2023
Благоевград Пулсът на Югозапада

Фрапиращи нарушения в Онкологията в Благоевград

Кметът на Благоевград Илко Стоянов изнесе данни на брифинг за фрапиращи нарушения в Онкологията в града.

„Преди няколко месеца беше сменен управителя на Онкологичната болница и беше започнат одит за проверка на цялостното състояние на общинското дружество“, каза той, като обясни, че той продължава и в момента.

„В края на миналата седмица, а сега вече и на Медицински съвет се запознахме с фрапиращи нарушения – нагло, цинично и безпардонно. Над 200 хиляди лева за две години са присвоени“, подчерта той.

Схемата, по която се е действало е следната – парите за лекарства на онкоболните са били осчетоводявани, че са плащани пари за лекарства, но вместо обаче да се платят те са били превеждани на Взаимноспомагателната каса (ВСК), след което счетоводителя отива и ги изтегля на каса, предава DarikNews.bg.

За фактите, които са събрани до момента ще бъде подаден сигнал в районна прокуратура. Той обясни, че доставките на лекарства няма да бъдат спрени. „Ще бъдат спрени течовете на средства“, каза той.

„Главният финансист на Онкологията е освободен“, обясни той. Освен от източваните пари на онкоболните е имало злоупотреби и с обществени поръчки.“ Най-важното е да запазим финансовата стабилност на болницата“, каза Стоянов.

Related posts

Седмична програма за тренировки на ДЮШ „Септември“ (Симитли), родени от 2011 до 2016 година

Дани Тренчева

ВАС потвърди глоба и конфискация на имущество от бившия кмет на Благоевград Камбитов

МБАЛ Благоевград регистрира тревожен ръст на усложнения от Covid-19

Дани Тренчева

Кметът Апостолов: Ще извадя „Септември“ (Симитли) от „Б“ група, ако тенденциозното и най – вече безобразно съдийство срещу нас, продължи

Стрелба срещу шофьор в Благоевград

admin

Работна среща по въпросите на туризма се проведе в Банско

admin

Leave a Comment