10.12.2023
Благоевград Пулсът на Югозапада

Фрапиращи нарушения в Онкологията в Благоевград

Кметът на Благоевград Илко Стоянов изнесе данни на брифинг за фрапиращи нарушения в Онкологията в града.

„Преди няколко месеца беше сменен управителя на Онкологичната болница и беше започнат одит за проверка на цялостното състояние на общинското дружество“, каза той, като обясни, че той продължава и в момента.

„В края на миналата седмица, а сега вече и на Медицински съвет се запознахме с фрапиращи нарушения – нагло, цинично и безпардонно. Над 200 хиляди лева за две години са присвоени“, подчерта той.

Схемата, по която се е действало е следната – парите за лекарства на онкоболните са били осчетоводявани, че са плащани пари за лекарства, но вместо обаче да се платят те са били превеждани на Взаимноспомагателната каса (ВСК), след което счетоводителя отива и ги изтегля на каса, предава DarikNews.bg.

За фактите, които са събрани до момента ще бъде подаден сигнал в районна прокуратура. Той обясни, че доставките на лекарства няма да бъдат спрени. „Ще бъдат спрени течовете на средства“, каза той.

„Главният финансист на Онкологията е освободен“, обясни той. Освен от източваните пари на онкоболните е имало злоупотреби и с обществени поръчки.“ Най-важното е да запазим финансовата стабилност на болницата“, каза Стоянов.

Related posts

Задържаха четирима за притежание на наркотици в Благоевград

Дани Тренчева

Пожар е горял в къща в отдалечена махала на село Полена, общ. Симитли, няма пострадали

Дани Тренчева

Представители на Дирекция ”Бюро по труда” – Благоевград с разяснителна кампания в община Симитли относно стартирането на проект „Започвам работа“

admin

Община Благоевград и Съвет за сътрудничество с анкета до гражданите, относно изграждане на нова кучешка площадка на територията на града

Дани Тренчева

Парична гаранция за мъжа, хакнал профила на Кирил Петков

admin

РЗИ-Благоевград отчете нов рекорд с повече от 900 положителни случаи за COVID-19 за денонощие

Дани Тренчева

Leave a Comment