17.06.2024
112 България

Ученици пребиха свой връстник, заснеха и разпространиха клип

Момчета и момичета пребиха ученик, заснеха побоя с телефони и качиха клипа в интернет. Кадрите с насилие възмутиха жители на столичния квартал „Лагера” и потребителите в социалните мрежи. На видеото се вижда как група тийнейджъри нанасят побой на момче в междублоково пространство. Причината е момиче. Насилието се е разиграло след Коледа. А случая има и продължение – десетки въоръжени и маскирани тийнейджъри се върнали, за да отмъщават. Това подтикнало жители на квартала да се намесят, като повикат и полиция. 

Замесените в случая са тийнейджъри на 14-15 години. Според свидетели те са деца от „Лагера” и други квартали. Тормозът продължавал месеци наред.

Свидетел от квартала разказа, че само преди 2-3 дни е видял младежите, които прииждали на талази. „Бяха се събрали сигурно 50-60 човека”, разказа свидетелят. Това били младежи, които идвали да си отмъщават за набитото момче.

„С няколко мои приятели успяхме да потушим напрежението. Бяха с маски, качулки. Иззехме им оръжията – пистолет, тръба, бухалки. Изглеждаха като бандити, а като им махнахме маските, се видя, че са дечица”, каза свидетелят.

След като майката на битото момче вижда клипчето, подава жалба в полицията. По случая е образувано досъдебно производство, предстои прокуратурата да бъде запозната с казуса.

След излъчването на репортажа в ефира на NOVA Държавната агенция за закрила на детето се самосезира по случая. „От наша страна веднага са уведомени директорът на Дирекция „Социално подпомагане“– Красно село и началникът на 06 РУ – СДВР, за предприемане на действия по компетентност. Дирекция „Социално подпомагане“ има правомощия да работи на терен, както с детето, жертва на насилие, така и с децата, които са го упражнили. Възможно е да бъде свикан и Координационен механизъм за насилие с експерти от всички компетентни институции – МВР, Прокуратурата, Дирекция „Социално подпомагане“ и представител на общинската администрация, за да се намери най-точния подход за работа с всички замесени в случая. Членовете на този мултидисциплинарен екип могат да предложат и съответните наказания за извършителите на посегателството“, съобщиха от Агенцията.

Източник: NOVA

Related posts

Общински съветник от ДБ алармира, че в яслите в София има недостиг на места

admin

ВСС прие Надежда Йорданова да иска освобождаването на Иван Гешев

КЕВР прекрати заседанието си след мораториума на НС

Дани Тренчева

Нови правила за присъственото обучение

Дани Тренчева

Ужас в Сандански! Син малтретира родния си баща, закани се да го убие

admin

Две катастрофи с пострадали затвориха международния булевард в Русе, в посока „Дунав мост“

Leave a Comment