29.11.2022
112 България

Ученици пребиха свой връстник, заснеха и разпространиха клип

Момчета и момичета пребиха ученик, заснеха побоя с телефони и качиха клипа в интернет. Кадрите с насилие възмутиха жители на столичния квартал „Лагера” и потребителите в социалните мрежи. На видеото се вижда как група тийнейджъри нанасят побой на момче в междублоково пространство. Причината е момиче. Насилието се е разиграло след Коледа. А случая има и продължение – десетки въоръжени и маскирани тийнейджъри се върнали, за да отмъщават. Това подтикнало жители на квартала да се намесят, като повикат и полиция. 

Замесените в случая са тийнейджъри на 14-15 години. Според свидетели те са деца от „Лагера” и други квартали. Тормозът продължавал месеци наред.

Свидетел от квартала разказа, че само преди 2-3 дни е видял младежите, които прииждали на талази. „Бяха се събрали сигурно 50-60 човека”, разказа свидетелят. Това били младежи, които идвали да си отмъщават за набитото момче.

„С няколко мои приятели успяхме да потушим напрежението. Бяха с маски, качулки. Иззехме им оръжията – пистолет, тръба, бухалки. Изглеждаха като бандити, а като им махнахме маските, се видя, че са дечица”, каза свидетелят.

След като майката на битото момче вижда клипчето, подава жалба в полицията. По случая е образувано досъдебно производство, предстои прокуратурата да бъде запозната с казуса.

След излъчването на репортажа в ефира на NOVA Държавната агенция за закрила на детето се самосезира по случая. „От наша страна веднага са уведомени директорът на Дирекция „Социално подпомагане“– Красно село и началникът на 06 РУ – СДВР, за предприемане на действия по компетентност. Дирекция „Социално подпомагане“ има правомощия да работи на терен, както с детето, жертва на насилие, така и с децата, които са го упражнили. Възможно е да бъде свикан и Координационен механизъм за насилие с експерти от всички компетентни институции – МВР, Прокуратурата, Дирекция „Социално подпомагане“ и представител на общинската администрация, за да се намери най-точния подход за работа с всички замесени в случая. Членовете на този мултидисциплинарен екип могат да предложат и съответните наказания за извършителите на посегателството“, съобщиха от Агенцията.

Източник: NOVA

Related posts

Инспектори на НАП предотвратиха ДДС измама за над 300 хил. лв.

Дани Тренчева

Автобус с български футболисти е блокриран край Истанбул заради обилните снегове

Дани Тренчева

Ръководителите на специализираните съд и прокуратура за закриването им

admin

Обраха 71-годишна пенсионерка, крила 50 000 лв. в кофа

ВСС се събира за искането за освобождаване на главния прокурор

Дани Тренчева

Православната църква отбелязва деня на Преп. Ксенофонт, Мария и синовете му – празник на живота и избавлениетото

Дани Тренчева

Leave a Comment