28.03.2024
България Политика

Отзовават Пламен Георгиев като консул във Валенсия

Правителството ще отзове Пламен Георгиев като консул във Валенсия. Това съобщи премиерът Кирил Петков в началото на правителственото заседание.

„Оттук нататък приключват политическите назначения, както и назначенията на хора, чиято дейност не е свързана с мястото, на което отиват, особено в МВнР”, каза Петков. „Хора като Пламен Георгиев, който е назначен по изцяло политически причини като консул във Валенсия, предлагам да го отзовем. И това да бъде символът, че този тип политически назначения не са методът, по който нещата ще се случват”, каза Петков.

Пламен Георгиев е бивш шеф на Антикорупционната комисия. Той подаде оставка от поста през 2019 г. и още същият ден оставката му бе одобрена от Народното събрание. Той обясни напускането на поста със скандала с терасата на апартамента му в София. Тогава проверка на НАП показа, че всичко около доходите и придобиването на имота на Георгиев е чисто.

В окончателното решение на МС за отзоваването на Георгиев е записано, че „освобождаването му от длъжност е свързано с оптимизиране на броя на лицата, назначени за ръководители на задгранични представителства извън състава на дипломатическата служба, който не следва да надхвърля 20% от общия брой на ръководителите на задгранични представителства във всеки даден момент“.

Петков поздрави здравния министър за успеха на ваксинационната кампания. Целта е за няколко месеца да се ваксинират около 300 000 възрастни хора. „Вече сме на една трета от резултата, който целяхме, а сме едва в първите дни на януари”, заяви Петков.

Кабинетът гласува и увеличаването на помощите в сектор „Туризъм” с половин милион лева и удължени до 30 юни 2022 г.  

Източник: NOVA

Снимка: БГНЕС, архив

Related posts

Черна статистика

admin

Жребий подреди партиите и коалициите в бюлетината за вота

admin

Дневен хороскоп за 21 март

admin

ГДБОП разследва злоупотреба с пари от еврофондове

admin

Производител предупреди: До дни може да има недостиг на кислород за болниците

Дани Тренчева

От „Възраждане“ подготвят нов протест срещу зеления сертификат

Дани Тренчева

Leave a Comment